Hlavní obsah

Kouč Žraloků se pochlubil koránem od Aliho, pak získal historickou výhru

San Jose

Úmrtí Muhammada Aliho je velkým tématem i pro hokejovou NHL, přestože se v těchto dnech odehrává finálová série play off. Kouč San Jose Sharks Peter DeBoer si na konci předzápasové tiskové konference vzal slovo a odvyprávěl svůj zážitek s legendárním boxerem. Žraloci poté vybojovali historicky první vítězství ve finálové sérii.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Peter DeBoer, kouč San Jose Sharks, mluví s novináři před třetím kláním finálové série.

Článek

„Chtěl bych se na závěr krátce zmínit o Muhammadu Alim," překvapil na konci tiskovky DeBoer. „Nejsem velkým sběratelem sportovních pamětihodností, ale asi tři ve svém sklepě mám," přiznal trenér Žraloků. Vedle fotografie Bobbyho Orra a hokejky Wayna Gretzkého se prý u něj v podzemí nachází také korán podepsaný Muhammadem Alim.

DeBoer dále prozradil, jak se k této cennosti před třiceti lety dostal, když byl na školním večírku ve stejném hotelu, kde právě pobýval uznávaný boxer. „Bylo mi sedmnáct, měl jsem na sobě oblek a seděl v hale, najednou vešel dovnitř Muhammad Ali se svým doprovodem. Zeptal jsem se jednoho ze členů doprovodu, zda bychom ho spolu s kamarády mohli navštívit," vypráví kouč.

„Řekl, ať mu dáme minutu, pak se vrátil a odpověděl, že Muhammad Ali je nahoře ve svém pokoji a za pět minut se můžeme vidět," pokračuje DeBoer.

S kamarády se tak vydali za oblíbeným sportovcem. „Vyndal pro každého z nás jeden korán. Nijak nám nekázal, nesnažil se nás konvertovat. Jen nám položil pár otázek o tom, co jsme dělali. Byl to pro mě neskutečný zážitek," dodal Peter DeBoer.

Po tiskové konferenci pak se svým mužstvem zasáhl do historického utkání. Jednalo se totiž o první finálový duel hraný v San Jose. A domácí v něm navíc získali historicky první výhru ve finále, když zdolali Pittsburgh 3:2 po prodloužení a snížili stav série na 1:2.

Reklama

Související témata: