Hlavní obsah

Znovu bez Hertla. Před tak skvělým hráčem se musíte mít na pozoru, vědí Tučňáci

San Jose/Praha
Aktualizováno

Bez něj v sestavě sice zvládli třetí finále Stanley Cupu a v sérii s Pittsburghem si připsali první vítězství, hokejisté San Jose si ale dobře uvědomují, že uzdravení Tomáše Hertla by pro ně bylo velkou vzpruhou. Jenomže český útočník kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla nenastoupí ani do čtvrtého pokračování bitvy s Tučňáky. Kouč Žraloků Pete DeBoer to uvedl v rozhovoru s novináři pár hodin před začátkem utkání.

Foto: Keith Srakocic, ČTK/AP

Útočník Tomáš Hertl se ve čtvrtém finále play off NHL do sestavy San Jose nevrátí.

Článek

Dvaadvacetiletý útočník nedohrál už druhý finálový zápas, do třetího vůbec nezasáhl. „V prvních dvou finálových utkáních patřil mezi naše nejlepší hráče," posteskl si už před třetím duelem DeBoer. Když k němu v neděli přilétla otázka, jestli je reálné, že by se Hertl mohl do sestavy vrátit, trenér jen stroze odvětil. „Uvidíme. Jeho zranění je pořád otázka dnů." Dnes upřesnil, že Hertlův návrat do sestavy je prozatím vyloučen.

Slávistický odchovanec chytil v play off výtečnou formu, jeho formace s Joem Pavelskim a Joem Thorntonem šlapala. I Tučňáci uznávají, že Hertl je pro San Jose nesmírně platným hráčem. „Hertl je dobrý ve všem. Možná není nejlepší v soutěži, ale ve všech ohledech je opravdu velmi velmi dobrý hráč," soudí obránce Pittsburghu Ian Cole.

„Skvěle bruslí, je silný, dokáže dostat puk na branku, navíc má dobrou střelu. Když má tým takhle skvělého hráče, musíte se mít na ledě na pozoru," dodává sedmadvacetiletý Američan na adresu Hertla, který ve dvaceti zápasech vyřazovacích bojů zaznamenal šest branek a pět asistencí.

Ve třetím finále nahradil Hertla v elitní formaci Švéd Melker Karlsson, jenž obvykle nastupuje ve třetí nebo čtvrté řadě. „Myslím, že jsme jiní hráči. On odvedl v první lajně opravdu skvělou práci a (Thornton s Pavelskim) s ním rádi nastupovali. Pokusím se odvést to nejlepší," tvrdí Karlsson.

Pittsburgh vede ve finálové sérii 2:1 na zápasy, čtvrté pokračování se odehraje v San Jose ve 2:00 SELČ.

Reklama

Související témata: