Hlavní obsah

Hertlovi skončila sezóna, napsal český reportér. Jak zareagoval kouč Žraloků?

San Jose/Praha

Pro Tomáše Hertla kvůli zranění kolena skončila sezóna. S touto zvěstí o hokejovém útočníkovi San Jose přišel před pondělním čtvrtým finále play off NHL proti Pittsburghu reportér stanice Nova Sport Roman Jedlička a na svém Twitteru se odkazoval na „velmi dobrý zdroj“. Když byl kouč Žraloků Pete DeBoer po zápase vyzván, aby se k informaci vyjádřil, vyvracel ji.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Tomáš Hertl vyváží kotouč před padajícím útočníkem Jevgenijem Malkinem z Pittsburghu. Objeví se český útočník San Jose v letošním finále play off NHl ješté na ledě?

Článek

„Ať už je ten reportér kdokoliv, nepohybuje se v naší šatně. Není ani (v kontaktu) s našimi doktory. Řeknu vám, co vím já: Hertlovo zranění se může ze dne na den změnit," prohlásil DeBoer po porážce 1:3, po níž jeho mužstvo prohrává stejným poměrem i v celé sérii a Pittsburgh je tak krok od zisku Stanley Cupu.

Absence dvaadvacetiletého Hertla je pro Žraloky v každém případě obrovskou ztrátou. Až do finálové série úderná elitní útočná formace Thornton, Pavelski, Hertl se kvůli zranění slávistického odchovance od třetího finálového duelu rozpadla a San Jose bodové příspěvky od svých tahounů citelně scházejí - Thornton ani Pavelski ve finále ještě neskórovali.

I proto se Žraloci nacházejí v obtížné pozici a hovoří proti nim i statistiky. Vždyť od roku 1939, kdy se finálová série hraje na čtyři vítězná utkání, se jen jednou z 32 případů přihodilo, že mužstvo dokázalo otočit sérii ze stavu 1:3 na zápasy a získat pohár.

Žraloky navíc musí psychicky deptat, že za téměř 255 odehraných minut ve finále s Pittsburghem se ani jednou neradovali z vedení. „Je velkým problémem, že nedokážeme skórovat jako první," přiznává DeBoer.

„To potom naruší celý systém hry se čtyřmi útoky a zanechává to negativní stopy na našem výkonu. Musíme změnit, abychom se taky dostali do gólové výhody a nemuseli soupeře po celý zápas dohánět," přeje si trenér Sharks.

„Nic není ztracené, v naší šatně není žádný náznak kapitulace. Statisticky jsme nejlepším týmem na kluzištích soupeřů. V Pittsburghu se chceme předvést v co nejlepším světle a vrátit se domů na šestý zápas. Dokud nevyhrajete čtyřikrát, série není rozhodnutá," burcuje DeBoer před čtvrtečním pokračováním bitvy o Stanley Cup.

Reklama