Hlavní obsah

Trocheck podepsal novou šestiletou smlouvu s Floridou

Sunrise

Vedení hokejistů Floridy podepsalo novou šestiletou smlouvu s útočníkem Vincentem Trocheckem. Dvaadvacetiletý hráč, jenž tak bude v NHL i nadále spoluhráčem Jaromíra Jágra, si v příštích letech vydělá celkem 28,5 miliónu dolarů. Rovněž až do konce sezóny 2021/22 si Panthers pojistili i služby forvarda Reillyho Smithe, s kterým prodloužili kontrakt o pět let.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Vincent Trocheck se upsal Floridě na dalších šest let.

Článek

Američan Trocheck má za sebou nejvydařenější sezónu v kariéře. Juniorský mistr světa z roku 2013, který o rok později startoval i na seniorském světovém šampionátu, odehrál v základní části 76 zápasů s bilancí 25 gólů a 28 asistencí. Byl tak třetím nejlepším střelcem týmu. V play off přidal jen dva starty a jednu asistenci.

Generální manažer Floridy Tom Rowe již s předstihem avizoval, že dohoda o další spolupráci s Trocheckem je pro něj hodně důležitá. "V minulé úspěšné sezóně hrál v týmu důležitou roli a bude významnou součástí klubu i v příštích letech," řekl Rowe. Trocheckovi skončil tříletý nováčkovský kontrakt celkem na 2,775 miliónu dolarů.

Pětadvacetiletý Kanaďan Smith má ještě na nadcházející sezónu platnou dvouletou smlouvu s ročním příjmem 3,425 miliónu dolarů. Nově uzavřený pětiletý kontrakt mu následně zaručí plat pět milionu dolarů ročně.

Florida jej získala loni v červenci z Bostonu a Smith v 82 zápasech uplynulého ročníku NHL nasbíral 50 bodů (25+25). Ve šesti zápasech play off zaznamenal osm bodů za čtyři góly a stejný počet asistencí.

Reklama

Související témata: