Hlavní obsah

Sobotka se vrací do NHL, řekl manažer Bluesmanů po hovoru s agentem Čecha

Praha

Spekuluje se o tom již několik týdnů, informace sice ještě nejsou oficiálně potvrzené, vše ale nasvědčuje tomu, že se český hokejový útočník Vladimír Sobotka vrátí po dvou letech strávených v ruském Omsku do NHL, kde bude oblékat dres St. Louis. Podle zámořských médií měl tuto zprávu potvrdit hráčův agent generálnímu manažerovi Blues Dougu Armstrongovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka.

Článek

Třebíčský rodák, který před týdnem oslavil devětadvacáté narozeniny, odehrál za St. louis čtyři sezóny, v roce 2014 mu ale vypršel platný kontrakt a na novém se s klubem nedohodl. Sobotka požadoval roční plat okolo tří miliónů dolarů, Bluesmani mu nabízeli 2,7 miliónu. Celý případ skončil u arbitráže, která rodákovi z Třebíče přiřkla roční smlouvu na 2,725 miliónu dolarů.

Mezitím už se ale Sobotka dohodl na tříletém angažmá v Omsku v Kontinentální lize, kde si měl v každé sezóně vydělat čtyři milióny dolarů čistého.

Ve smlouvě však má účastník světových šampionátů 2014 a 2015 klauzuli, že může po každé sezóně zvolit návrat do zámoří. A St. Louis o útočníka, který letošní ročník KHL kvůli problémům se zády nedohrál a přišel tak i o MS v Rusku, stálo už loni.

„Pokud se rozhodne vrátit zpátky do NHL, uvítáme ho s otevřenou náručí. Když ne, vrátíme se k tomu za rok. Blues ještě rok svých služeb dluží," prohlásil loni v květnu generální manažer St. Louis Doug Armstrong.

A vypadá to, že letos už by to mohlo klapnout. Navzdory tomu, že Sobotka má ještě na rok platnou smlouvu v Omsku. Ta ale podle dostupných informací obsahuje v případě splnění podmínek výstupní klauzuli. Roční kontrakt se St. Louis přiklepnutý arbitráží z roku 2014 je stále v platnosti a Sobotka by kvůli nejlepší hokejové soutěži na světě oželel i lepší finanční ohodnocení v Rusku.

Reklama