Hlavní obsah

Dallas si pojistil svou hvězdu do roku 2025

Hokejový celek Dallas Stars prodloužil smlouvu se svým kapitánem Jamiem Bennem až do roku 2025. Klub oznámil podpis nového kontraktu den poté, co se opora Hvězd podrobila operaci břišního svalu.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Benn v dresu Dallasu Stars.

Článek

Benn sice už měl platný kontrakt pro nadcházející ročník, Hvězdy si jej však pojistily na dalších osm let, během nichž si vydělá 76 miliónů dolarů, což je v přepočtu 1,86 miliardy korun. „Stars jsou jedinou organizací, kterou znám, a Dallas je mým domovem," uvedl útočník ve svém prohlášení.

Zajímavosti o Jamie Bennovi
Do NHL rozhodně nevstupoval jako očekávaná superstar. Dallas jej na draftu 2007 vybral až v pátém kole na celkově 129. pozici.
V Dallasu působí spolu se svým starším bratrem Jordiem. Osmadvacetiletý zadák je však typově zcela odlišným hokejistou, protože je především defenzivním specialistou.
Jeho strýcem je David Barr, jeden z nejlepších kanadských golfistů všech dob.

Spoluhráč Aleše Hemského a Radka Faksy nasbíral v uplynulé základní části 89 bodů za 41 gólů a 48 asistencí. Tento úctyhodný počin mu však stačil jen na druhé místo v tabulce produktivity, v níž se umístil za Patrickem Kanem.

Na Art Ross Trophy, udělovanou nejproduktivnějšímu hráči, však dosáhl o rok dříve se ziskem 87 bodů (35 + 52).

Jamie Benn má za sebou také úspěch na mezinárodní scéně, když na posledních olympijských hrách v Soči slavil s Kanadou zlato. Další reprezentační akce se měl zúčastnit v srpnu, jenže kvůli zmíněné operaci břišního svalstva je jeho start na Světovém poháru vážně ohrožen.

Nylander podepsal s Buffalem

Švéd Alexander Nylander podepsal nováčkovskou smlouvu s Buffalem, které si ho vybralo v prvním kole draftu, a zvýraznil tak rodinnou stopu v NHL. Syn bývalého hráče NHL Michaela Nylandera a mladší bratr Williama Nylandera z Toronta se s klubem dohodl na tříletém kontraktu.

Osmnáctiletý útočník, jehož Sabres draftovali jako celkově osmého v pořadí, vedl na letoším mistrovství světa hráčů do dvaceti let švédský juniorský tým s devíti body za čtyři góly a pět asistencí. Uplynulou sezónu odehrál za Mississauga Steelhead v OHL a získal ocenění pro nejlepšího nováčka soutěže.

Útočník Schwartz bude hrát nadále za St. Louis

Útočník Jaden Schwartz bude i nadále oblékat v zámořské NHL dres St. Louis. Vedení Blues uzavřelo v pátek se čtyřiadvacetiletým forvardem nový pětiletý kontrakt do roku 2021, který Schwartzovi zajistí celkový příjem 26,75 milionu dolarů. O jeho dalším osudu tak nebude rozhodovat na středu plánovaná arbitráž.

Schwartz se po uplynulém ročníku, v němž byl nucen vynechat 49 zápasů kvůli zlomenině levého kotníku, stal chráněným volným hráčem. Ve 33 odehraných utkáních základní části si připsal 22 bodů (8+14), následně přidal ve 20 duelech play off, v němž Blues došli až do finále Západní konference, čtyři góly a 10 nahrávek.

"Je součástí jádra našeho týmu. Schwartz, Tarasenko, Robby Fabbri, Colton Parayko, Alex Pietrangelo a Jake Allen, kolem nich se snažíme tým postavit. A když ho už nyní máme s jistotou mezi těmito hráči, můžeme stavět dál s tím, abychom se pokusili vyhrát Stanley Cup," uvedl generální manažer Doug Armstrong.

Čtrnáctka draftu 2010 Schwartz odehrál dosud v NHL 240 zápasů, v nichž zaznamenal 157 bodů (70+87). Ve 38 bitvách vyřazovacích bojů o Stanleyův pohár nastřádal 21 bodů za šest přesných zásahů a 15 asistencí. Celou dosavadní kariéru v NHL obléká dres St. Louis.

Reklama

Související témata: