Hlavní obsah

Jágr dvakrát chyběl Rangers kvůli špatné hokejce

ATLANTA

Hokejky Jaromíra Jágra se vůbec nelíbily rozhodčím ve středečním utkání zámořské NHL, v němž se New York Rangers představili na ledě Atlanty. Český útočník vyfasoval trest v prodloužení poté, co mu sudí přeměřili hůl a došli k závěru, že ji nemá zahnutou v souladu s pravidly. Pak došlo k měření další Jágrovy hokejky i při nájezdech a forvard Rangers zase neprošel!

Článek

Rangers i díky Jágrově trefě, která přišla po dvouzápasovém gólovém půstu českého útočníka, smazali během normální hrací doby dvakrát jednobrankový náskok Atlanty. Nerozhodný stav poslal zápas do prodloužení, v jehož úvodu se rozhodčí Don Koharski na popud domácí střídačky poprvé zaměřil na hokejku nejproduktivnějšího hráče NHL. A Jágr se musel odstěhovat na trestnou lavici.

Početní výhoda Atlantě nepomohla, neprosadili se ale ani Rangers a zápas tak rozhodovaly samostatné nájezdy. Jágr - se 43 góly v sezóně nejlepší střelec soutěže - mezi vyvolenými exekutory nechyběl. Jenže přišlo opět měření další z hokejek českého útočníka. A ani náhradní hůl metrem sudího neprošla.

Jágr tak pouze ze střídačky sledoval, jak Michael Nylander s Petrem Sýkorou proměnili své nájezdy, ale poté neuspěli proti Karimu Lehtonenovi Martin Ručinský s Martinem Strakou. O výsledku tak rozhodla trefa Mariána Hossy, který propálil gólmana Rangers Henrika Lundqvista.

Rozhodčí prý měřil špatně

Jágr po utkání neskrýval rozhořčení. Sudí podle něj měřil zahnutí hole nesprávně. "Na zahnutí hokejky nebylo nic špatného, na to vsadím krk. Vím, že se na mé hole rozhodčí zaměřují. Myslí si, že jsem blbec? Proč bych hrál s hokejkou odporující pravidlům?" divil se po utkání český útočník.

"Záleží na tom, jakým způsobem se regulérnost hole zkoumá. Správně se má měřit od patky. Pokud to ale rozhodčí dělají jinak, co s tím můžu dělat," kroutil hlavou Jágr, jenž byl v letošní sezóně trestán za špatnou hůl už v listopadu.

Rozhodčí Koharski připustil, že měřítko přiložil do místa, kde se schází čepel s holí. "I tak ale nebylo pochyb, že je Jágrova hokejka neregulérní. Nebyl tam jen těsný rozdíl," řekl po utkání zkušený arbitr.

Reklama