Hlavní obsah

Montreal věří v poslušnost ruského bouřliváka. Radulov touží v NHL uspět

Praha

Je zpátky, vrací do nejslavnějšího hokejového divadla. Alexander Radulov bude od nové sezóny nastupovat v NHL za Montreal. Jaká ukáže představení? Co jeho impulsivní povaha? Čtyři roky byl produktivní v KHL, teď se vrací do ligy, která je kvalitou výše. Podle nhl.com měl Rus podepsat roční kontrakt v hodnotě 5 750 000 dolarů. „Je to čest, jsem opravdu rád, že jsem konečně tady, budu trénovat s kluky. Jsem nadšený,“ řekl Radulov, který červen a červenec trávil v Itálii.

Foto: levpraha.cz

Radulov si své v KHL odehrál (vpravo) Jaký bude jeho návrat do NHL?

Článek

Naposledy hrál v NHL v sezóně 2011/12. Poté se vrátil a zakotvil v Rusku, v CSKA Moskva odehrál 181 utkání a nasbíral 238 bodů. „Jsem nadšený, že se vracím do NHL a mohu být součástí Montrealu, je to obrovský klub, který patří do originální šestky. Město je hokejové a já tu chci hrát o Stanley Cup. To je důvod, proč jsem si vybral Montreal," citoval server nhl.com třicetiletého útočníka.

Radulov je známý svojí divočejší povahou, ale hokej umí. Také je dvojnásobný mistr světa z let 2008 a 2009. Před KHL oblékal dres Nashvillu, jenž jej draftoval v roce 2004. V základní části nejslavnější hokejové soutěže světa odehrál celkem 154 zápasů, v nichž dal 47 gólů a na dalších 55 přihrál.

Byl jsem mladý, teď mám rodinu

Když hrál za Nashville, porušil životosprávu a klub ho suspendoval. Od té doby se ale hodně změnilo. Radulov se stal otcem a má za sebou rodinné zázemí. „Byl jsem mladý, byla to jiná situace. Je to minulost, vysvětlil jsem to mnohokrát, teď mám rodinu. Stárnu a vím, že se o sebe musím starat a být každý den ve formě na 100 %. Vím, jak to udělat, jsem opravdu rád, že jsem právě zde," pověděl také na palubě nového týmu.

„V první řadě chci vyhrávat. Nezáleží na tom, kdo bude střílet góly, důležité budou body za výhry, hrajeme týmový sport. Montreal je výjimečné město, rozhodl jsem se správně, o to víc budu nenávidět porážky," řekl také Radulov, který bude pod drobnohledem. A to všech.

Vrací se hráč, který umí hokej, který bude středem zájmu nejen na ledě. Média i fanoušci ho budou sledovat. „Vím, co lidé ode mne očekávají. Vím, že mě několik let neviděli, ale jsem připraven a chci všem ukázat, že jsem dobrým hráčem a mohu pomoci týmu," dodal.

Reklama

Související témata: