Hlavní obsah

Fleischmann a Tlustý neprošli v NHL lékařskými prohlídkami

New York

Hokejoví útočníci Jiří Tlustý a Tomáš Fleischmann neprošli lékařskými prohlídkami před začátky kempů Colorada respektive Minnesoty a jejich další osud je nejasný. Oba hráči v minulých dnech podepsali s kluby NHL zkušební smlouvy a v přípravě se měli snažit přesvědčit zástupce Avalanche a Wild, aby jim nabídli klasické kontrakty. Hned první den kempů však na trénincích chyběli.

Foto: Profimedia.cz

Hokejista Jiří Tlustý během svého posledního působení v NHL v klubu New Jersey.

Článek

"Neprošel lékařskou kontrolou. Nic dalšího nevím, dnes tu není. Co bude dál, se uvidí," uvedl trenér Minnesoty Bruce Boudreau, který dvaatřicetiletého Fleischmanna vedl už ve Washingtonu a Anaheimu. Zřejmě i díky tomu Wild pozvali českého hráče do přípravy.

Podobně dopadl Tlustý, o němž nový kouč Avalanche Jared Bednar také bez bližších informací oznámil, že neprošel lékařskými testy. Osmadvacetiletý kladenský odchovanec působil v uplynulé sezoně v New Jersey, ale kvůli zranění odehrál jen 30 utkání. V lednu se podrobil operaci přetržených vazů v zápěstí a sezona pro něj skončila.

Fleischmann v minulém ročníku odehrál nejprve 57 zápasů za Montreal, ve kterých vstřelil deset branek a přidal stejný počet asistencí. Na konci února byl vyměněn do Chicaga, v jehož dresu nastoupil včetně play off k 23 utkáním s bilancí čtyř gólů a jedné asistence.

Reklama

Související témata: