Hlavní obsah

Komplikace před startem NHL! Jágra nepustí na led smrtící hurikán

Sunrise

Měl to pro ně být předposlední test před ostrým startem nové sezóny NHL, který se ale odkládá a velmi pravděpodobně bude nakonec zrušen. Hokejisté Floridy dnes ve své hale BB&T Center v Sunrise neabsolvují přípravný zápas proti Tampě Bay. Na vině jsou totiž obavy ze smrtícího hurikánu Matthew, který přes Haiti, Kubu a Bahamy míří k jihovýchodnímu pobřeží Spojených států.

Foto: Dave Chidley, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z Floridy a brankář Dallasu Maxime Lagace během prvního přípravného duelu v Londonu.

Článek

„Mrzí nás, že musíme zápas odložit, ale bezpečnost našich fanoušků, zaměstnanců a všech občanů Jižní Floridy je vždy naší největší prioritou," oznámil výkonný ředitel Panthers Peter Luukko.

Hurikán Matthew doprovází vichr o rychlosti 190 kilometrů za hodinu a jen na Haiti a v Dominikánské republice si už vyžádal nejméně 26 obětí. Navíc panují obavy, že u pobřeží Spojených států ještě zesílí. Na Floridě, v Georgii a v Severní i Jižní Karolíně už byla nařízena evakuace více než dvou miliónů lidí.

Hokejisté Floridy i s útočníkem Jaromírem Jágrem a obráncem Jakubem Kindlem se v nejbližších hodinách přesunou do New Yorku, kde je v sobotu čeká generálka na nový ročník NHL proti New Jersey. Tampa i s bekem Andrejem Šustrem a forvardem Ondřejem Palátem zase míří do Nashvillu, kde rovněž v sobotu nastoupí proti Predátorům. První soutěžní zápas pak Blesky i Panteři absolvují příští čtvrtek.

Není to poprvé, kdy je Florida kvůli počasí nucena zrušit či odložit svůj zápas. V roce 2005 hurikán Wilma poničil arénu Panterů i okolní prostředí.

Reklama

Související témata: