Hlavní obsah

Obránce Kindl míří z Floridy na farmu. NHL si zatím nezahraje ani Ondřej Kaše

Aktualizováno

Hokejový klub Florida Panthers zařadil ve středu českého obránce Jakuba Kindla na listinu volných hráčů, odkud si ho žádný jiný celek NHL nestáhl. Devětadvacetiletý odchovanec Šumperku se tak přesune na farmu do týmu Springfield Thunderbirds do nižší soutěže AHL.

Foto: Sport.cz

Hokejista Jakub Kindl

Článek

Florida získala Kindla na konci února z Detroitu za výběr v šestém kole draftu v roce 2017. Za Panthers sehrál 19 utkání v základní části a připsal si dvě asistence. V play off nastoupil k jedinému ze šesti zápasů neúspěšné série prvního kola s New York Islanders, kdy jeho místo v sestavě zaujal nováček Mike Matheson. V kempu se mezi sedm beků v kádru neprosadil.

Už Detroit se v minulých sezonách snažil Kindla vyměnit či jej nabízel na listinu volných hráčů. Problémem byla výše jeho platu, která činila v minulé sezoně 2,5 miliónu dolarů a nyní v posledním roce čtyřletého kontraktu je ještě o 500 tisíc dolarů větší. Kindl bude i v případě pobytu na farmě brát tři milióny dolarů, patnáct procent z něj platí podle dohody při přestupu Detroit.

Kindl, jehož Red Wings draftovali v roce 2005 v prvním kole na 19. pozici, má na kontě v NHL 292 zápasů a 70 bodů za 16 branek a 54 asistencí. Ve 20 duelech play off zaznamenal gól a čtyři přihrávky.

Kaše bude hrát v San Diegu

Do prvního týmu v elitní NHL se neprobojoval ani český útočník Ondřej Kaše. Ten míří z tréninkového kempu Anaheimu na farmu do San Diega do AHL. Dvacetiletý odchovanec Kadaně strávil v záložním týmu Ducks už minulý ročník. Na premiéru v NHL Kaše čeká.

Anaheim jej draftoval v roce 2014 v sedmém kole na 205. místě. Ročník 2014/15 strávil Kaše ještě v Chomutově, kterému pomohl k návratu do extraligy. V té o sezonu dříve sehrál 43 utkání a zaznamenal 10 bodů za pět branek a pět asistencí.

V uplynulém ročníku vinou zranění sehrál Kaše v základní části AHL jen 25 utkání a připsal si 14 bodů za osm gólů a šest přihrávek. V devíti duelech play off měl na kontě jednu trefu a tři asistence.

Reklama

Související témata: