Hlavní obsah

Z Jágra udělali hráče amerického fotbalu. Slušel by mu dres se stejným číslem?

Praha

Až Jaromíra Jágra přijede v nadcházející sezóně na některý ze zápasů NHL opět povzbudit fanklub, jehož členové si nasazují na hlavu paruky připomínající hokejistovu legendární dlouhou kštici a oblékají dresy týmů, ve kterých kladenský odchovanec nejen v NHL nastupoval, možná se skupinka Jágrových obdivovatelů o jednoho člena rozroste. A překvapivě na sobě nebude mít hokejový dres...

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr coby hráč amerického fotbalu.

Článek

Internetový portál hockey-reference.com, který hokejovým fanouškům servíruje statistické informace o hráčích působících nejen v zámoří, ale i Evropě, totiž tento týden přišel s úsměvnou chybou.

Jágrův tým Floridu Panthers si totiž omylem spletl s Carolinou Panthers, tedy mužstvem, které startuje v NFL, nejvyšší profesionální lize amerického fotbalu ve Spojených státech a na celém světě.

„Ve své dvaadvacáté sezóně v NHL táhnul Carolinu Panthers s 66 body v 79 zápasech. Rovněž zaznamenal 23 kladných bodů v hodnocení plus/minus účasti na ledě, což je jeho nejlepší výsledek od ročníku 2006/07. Navíc skončil sedmý v hlasování o Hart Trophy (pro nejužitečnějšího hokejistu sezóny NHL)," stálo na zmíněném webu o Jágrově uplynulém ročníku.

Hokejová Florida si renoncu všimla a na svém účtu na Twitteru připomněla, že ve skutečnosti jde o jiné Pantery... Tím však anabáze Jágrovy klubové příslušnosti neskončila.

Tým amerického fotbalu ze Severní Karolíny totiž na svém Twitteru zareagoval umístěním fotomontáže Jaromíra Jágra oblékajícího dres pro americký fotbal, navíc s jeho typickým číslem 68. „To jste nevěděli?" stojí v popisku.

Reklama

Související témata: