Hlavní obsah

Hurikán Matthew a prázdné regály. Jágr testuje své tělo

lik, škvSport.cz

Zrušený zápas kvůli hurikánu Matthew. S takovou situací se museli vypořádat hokejisté Floridy. Záležitost se týkala samozřejmě také Jaromíra Jágra, jenž se musel přizpůsobit živlu, který v Karibiku připravil o život stovky lidí. Český útočník se chystá na 23. sezónu v NHL, ale s hurikánem se ještě nepotkal.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Jaromír Jágr se do výstroje proti Tampě Bay nepřevlékl, zápas byl zrušen kvůli hurikánu.

Článek

„Jsem v pořádku, lidé dokážou přežít dva týdny bez vody, já to zkusím vydržet dva dny. Otestuji své tělo, chci vidět, jak jsem silný," řekl v krátkém rozhovoru pro Miami Herald.

Hokejisté Floridy kvůli bezpečnosti nesehráli přípravný zápas v hale BB&T Center v Sunrise proti Tampě Bay. „Mrzí nás, že musíme zápas odložit, ale bezpečnost našich fanoušků, zaměstnanců a všech občanů Jižní Floridy je vždy naší největší prioritou," oznámil výkonný ředitel Panthers Peter Luukko.

„Když jdete nakupovat, je vidět, že lidé mají obavy," přiznal Jágr s vážnou tváří, ale hned ukázal i opačný pohled. „Musí to být dobrý obchod pro USA, všechno je vyprodané," usmíval se útočník Panterů při vzpomínce na prázdné regály v obchodech.

Není to poprvé, kdy je Florida kvůli počasí nucena zrušit či odložit svůj zápas. V roce 2005 hurikán Wilma poničil arénu Panterů i okolní prostředí. Kvůli přírodě přišli hokejisté ve čtvrtek o přípravný zápas před začátkem zámořské ligy opět. Florida vstoupí do sezóny NHL ve čtvrtek 13. října domácím zápasem proti New Jersey.

Reklama

Související témata: