Hlavní obsah

Jágr ztratil spoluhráče a má nového kapitána

Aktualizováno

Hokejisté Floridy začnou sezónu NHL výrazně oslabeni o útočníka Jonathana Huberdeaua, kterému v sobotním přípravném utkání s New Jersey rozřízla brusle Sergeje Kalinina levý kotník. Spoluhráč Jaromíra Jágra bude mimo hru tři až čtyři měsíce. Tým kromě toho má nového kapitána, kterým byl jmenován útočník Derek MacKenzie

Foto: Dave Chidley, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) z Floridy a brankář Dallasu Maxime Lagace během přípravného duelu. Ilustrační snímek.

Článek

"V kempu (Huberdeau) vypadal výborně. Nabral pár kilo svalové hmoty. Byli jsme s ním vážně spokojení. Tohle je velké zklamání pro něho i pro nás," řekl listu Miami Herald trenér Gerard Gallant, jenž musí rychle vymyslet, koho postaví do útoku k Jágrovi a Alexanderu Barkovovi.

Huberdeau má za sebou nejproduktivnější sezónu v kariéře, když v uplynulém ročníku nasbíral v 76 zápasech 20 gólů a 39 asistencí. Před měsícem podepsal s Floridou šestiletou smlouvu, která vstoupí v platnost po nadcházející sezóně, a třiadvacetiletý Kanaďan si díky ní vydělá 35,4 miliónu.

Jágr má v týmu nového kapitána, vybrán byl zkušený MacKenzie. Pětatřicetiletý kanadský hokejista nahradí v této roli Willieho Mitchella, jenž nosil "céčko" na dresu v posledních dvou sezónách.

MacKenzie má před sebou třetí sezónu v mužstvu Panthers, v uplynulém ročníku nasbíral v 64 zápasech šest gólů a sedm asistencí. V NHL hrál během 13 sezón také za Atlantu a Columbus. V létě prodloužil s floridským klubem smlouvu o další dva roky až do léta 2019, během nichž si vydělá celkem 2,7 miliónu dolarů.

Jeho zástupci budou obránce Aaron Ekblad a útočník Jussi Jokinen.

Reklama

Související témata: