Hlavní obsah

Gudas znovu v centru pozornosti! Před začátkem NHL mu hrozí disciplinární trest

New York

Hokejovému obránci Radku Gudasovi hrozí před začátkem NHL disciplinární trest. Kvůli zákroku na bostonského útočníka Austina Czarnika v sobotním přípravném utkání čeká dnes českého hokejistu Philadelphie telefonické slyšení s oddělením bezpečnosti hráčů a podle The Hockey News může vyfasovat stop na minimálně pět utkání.

Foto: Profimedia.cz

Český obránce Radko Gudas bývá v NHL kritizován za příliš tvrdou hru.

Článek

Šestadvacetiletý Gudas, který na nedávném Světovém poháru nehrál kvůli zraněnému zápěstí, narazil na začátku třetí třetiny Czarnika zezadu na mantinel a dostal trest na dvě minuty. Pro třiadvacetiletého útočníka, který teprve čeká na svou premiéru v NHL, zápas skončil. Podle zámořských médií bude s otřesem mozku mimo hru nejméně týden.

„Viděli jsme úder ramenem do hlavy. Vypadá to, že má (Gudas) nadání dostat se do potíží v každém zápase," zlobil se trenér Bostonu Claude Julien s odkazem na časté kontroverzní zákroky českého obránce. „To naražení se mi nelíbilo. Přišlo pozdě a bylo to ramenem do hlavy. Je to zklamání," dodal hněvivě kouč Bruins, kteří vyhráli zápas 1:0 v prodloužení.

Gudas byl kritizován za příliš tvrdou hru v některých zápasech už v minulé sezóně, v prosinci vyfasoval za zákrok na hlavu centra Ottawy Miky Zibanejada stop na tři zápasy. V přípravě na nový ročník vyvolal diskuse jeho zákrok na útočníka Jimmyho Veseyho v utkání s New York Rangers, po kterém však žádný postih nepřišel.

Český bek, který vyznává tvrdou hru, ale je ceněný i pro svoji obětavost, v létě prodloužil smlouvu s Letci do roku 2020 a podle dostupných informací si přijde celkem na 13,4 miliónu dolarů. Celkem má syn bývalého reprezentačního beka Lea Gudase v NHL na kontě 202 zápasů základní části, v nichž nastřádal 46 bodů za 12 gólů a 34 nahrávek. V devíti vystoupeních během vyřazovacích bojů přidal přihrávku.

Zaslouží podle Vás Radko Gudas za zákrok na Austina Czarnika dodatečný disciplinární postih?
Ano
69,3 %
Ne
30,7 %
Celkem hlasovalo 10239 čtenářů.

Reklama

Související témata: