Hlavní obsah

Přibyl dostal od lékařů svolení hrát, Calgary ho poslalo na farmu

Calgary

Hokejový útočník Daniel Přibyl, který má za sebou operaci zkříženého vazu pravého kolena, dostal v úterý od lékařů svolení k plnému návratu na led a může hrát. Calgary, s nímž v dubnu uzavřel dvouletý kontrakt, ho poslalo rozehrát na farmu do Stocktonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Daniel Přibyl (vpředu) na archivním snímku s Janem Buhchtelem na srazu okejové reprezentace.

Článek

Třiadvacetiletý Přibyl, který do jara oblékal dres Sparty, prošel draftem už v roce 2011, kdy si ho vybral Montreal. Zranění utrpěl v semifinále play off extraligy s Plzní, krátce nato podepsal smlouvu s Calgary.

Novou posilou Flames se krátce před startem NHL stal kanadský útočník Kris Versteeg. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Chicagem (2010 a 2015) se s klubem dohodl na ročním kontraktu s příjmem 950 tisíc dolarů. Naposledy přitom trénoval s Edmontonem, který je hlavním rivalem Calgary a nabízel mu smlouvu.

"Je to trošku neobvyklé. Strávil jsem tam takřka měsíc. Ale tohle je hokej. A bylo dobře, že jsem měl možnost si vybrat," řekl třicetiletý hráč. Flames dal přednost, neboť v týmu vidí větší potenciál.

V minulé sezóně hrál Versteeg za Carolinu a Los Angeles. Celkem má na kontě 550 utkání v NHL a 313 bodů (131+182). V 89 zápasech play off přidal 44 bodů (17+27).

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Fedotěnko ukončil kariéru

Tři roky po odchodu z NHL se rozloučil s kariérou dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Ruslan Fedotěnko. Sedmatřicetiletý ukrajinský útočník strávil poslední tři sezóny v Doněcku v KHL a poté v Iowě v nižší zámořské soutěži AHL.

Kyjevský rodák Fedotěnko odehrál v NHL dvanáct sezón. V roce 2004 získal svůj první Stanley Cup v dresu Tampy Bay a o pět let později druhý v Pittsburghu. Působil také ve Philadelphii, New York Islanders a New York Rangers. Celkově v elitní soutěži odehrál 863 zápasů a získal 366 bodů (173+193).

Reklama

Související témata: