Hlavní obsah

Jeden hokejista a čtyři komparzisté, fanoušci mohli v NHL slavit

Praha

Vykreslil s pukem esko v útočné třetině a v 54 sekundě prodloužení zápas ukončil. Josh Bailey rozhodl zápas NY Islanders s Anaheimem, newyorský tým mohl slavit výhru v prodloužení 3:2. Nastavení, to je boj tři a tři, více prostoru, více šancí, více atraktivity. To se potvrdilo. "Při hře tři na tři musíte hrát se sebevědomím a pokusit se najít správný způsob," řekl pro nhl.com sedmadvacetiletý Kanaďan. On způsob tentokrát našel.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Brankář Anaheimu John Gibson nic nezmohl, Josh Bailey z NY Islanders si v prodloužení pohrál se všemi a rozhodl o výhře 3:2.

Článek

Bailey dostal puk na modru čáru a jeho spanilá jízda mohla začít. Postupně přešel všechny tři hráče, zbýval jen brankář. Také s ním si poradil. Přejel přes brankoviště a forhendem bez problémů rozhodl. Gólman John Gibson se jen ohlédl. Jakoby nikdo nevěřil, že to tak může dopadnout, tak snadno to vypadalo.

„Věří si, má pracovní morálku, je to zkušený hráč. On má schopnosti hrát v top útoku. Bylo to něco, co jsme chtěli zkusit v dnešním zápase, myslím, že hráli dobře," nechal se slyšet trenér Jack Capuano na adresu rozdílového střelce, který Islanders připsal první výhru v sezóně po dvou předchozích porážkách.

„První výhra je vždy velká, to potom usnadní situaci, je méně tlaku," dodal kapitán týmu John Tavares.

Reklama

Související témata: