Hlavní obsah

Detroit - Nashville 5:3Mrázek pomohl Detroitu k třetí výhře v řadě, Vrbatova trefa na vítězství nestačila

New York
Aktualizováno

Český brankář ve službách Detroitu Petr Mrázek zastavil 30 pokusů nashvillských Predátorů a svým výkonem tak pomohl k domácí výhře 5:3. Ostravský rodák předvedl v utkání hned několik skvělých zákroků a stal se druhou hvězdou zápasu. Detroit vyhrál potřetí v řadě. Útočník Radim Vrbata vstřelil svou první branku v sezóně, ale Arizoně to na body nestačilo. Na ledě Islanders prohrála 2:3.

Foto: Rick Osentoski, Reuters

Petr Mrázek zasahuje ve druhé třetině proti hráčům Nashvillu.

Článek
Fotogalerie

Mrázek na Nashville umí. Již počtvrté za sebou proti nim vychytal vítězství. Během první třetiny byli ve velké permanenci oba brankáři, ale ani jeden neinkasoval. V úvodu prostřední části otevřel skóre Justin Abdelkader od něhož se odrazil vyražený puk brankářem Rinnem až za brankovou čáru.

„Každý mi říkal, že jsem skóroval, ale já jsem si myslel, že to šlo mimo. Bylo to zvláštní, ale je hezké mít první bod v sezóně," sdělil Abdelkader po utkání.

Ve 35. minutě hráli hosté v dvojnásobné početní výhodě a zužitkovali jej dokonale. Dvěma zásahy během necelých 20 vteřin Nashville otočil skóre. Nejdříve v čase 34:13 vyrovnal dělovkou od modré Subban a o dalších 18 sekund později využil klasickou početní výhodu Ribeiro. Do přestávky Detroit stihl vyrovnat zásluhou Millera.

Hned zkraje třetí třetiny se prosadil Tomáš Tatar, když po Marchenkově přihrávce obešel Arvidssona a střelou zápěstím překonal Pekku Rinneho. Po ztrátě kotouče zvyšoval v 52. minutě na 4:2 Nyquist. Predátoři ještě zdramatizovali závěr zásluhou Fishera v další přesilovce, ale pojistku do prázdné brány a konečné vítězství 5:3 zařidil Helm. Detroit tak po úvodních dvou nezdarech potřetí za sebou zvítězil

Vrbatův gól k výhře nevedl

Poprvé v nové sezóně se trefil Radim Vrbata. Český útočník v dresu Coyotes vyrovnával v 15. minutě už na 2:2 proti Ostrovanům z New Yorku, když chytře a pohotově tečoval nahození Chychruna. Jeho příspěvek ale porážku neodvrátil. V závěrečné části napřáhl v oslabení Boychuk a zajistil Islanders dva body za výhru 3:2.

Stejný výsledkem skončil i duel mezi domácím Columbusem a Chicagem. První vítězství Modrokabátníků v ročníku zařídil brankou a asistencí kapitán Nick Foligno. Slovenský útočník Richard Pánik se podílel na obou brankách Chicaga. Pátým gólem v sezóně však jen snížil na konečných 2:3.

Výsledky pátečních zápasů NHL:
NY Islanders - Arizona 3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Branky: 5. Seidenberg, 14. Strome, 45. Boychuk - 15. Richardson, 15. Vrbata. Střely na branku: 31:25. Diváci: 13.076. Hvězdy zápasu: 1. Boychuk, 2. Strome, 3. Seidenberg (všichni Islanders).
Detroit - Nashville 5:3 (0:0, 2:2, 3:1)
Branky: 26. Abdelkader, 40. Miller, 42. Tatar, 52. Nyquist, 60. Helm - 35. Subban, 35. Ribeiro, 56. Fisher. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 33 střel inkasoval 3 góly a úspěšnost zásahů měl 90,9 procenta. Střely na branku: 43:33. Diváci: 20.027. Hvězdy zápasu: 1. Tatar, 2. Mrázek, 3. Sproul (všichni Detroit).
Columbus - Chicago 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky: 11. Werenski, 25. Foligno, 34. Karlsson - 23. Motte, 46. Pánik. Střely na branku: 28:34. Diváci: 15.789. Hvězdy zápasu: 1. Bobrovskij, 2. Werenski, 3. Foligno (všichni Columbus).

Reklama

Související témata: