Hlavní obsah

Simon hrdinou, v prodloužení vyzrál na krajana. Říká si o posun mezi šampióny?

Praha

Trpělivě čeká na farmě a svými výkony se snaží přesvědčit šéfy Pittsburghu, úřadujícího vítěze Stanley Cupu, aby mu dali šanci a vytáhli si ho do NHL. Český hokejový útočník Dominik Simon na sebe naposledy upozornil v nedělním utkání American Hockey League, když v prodloužení rozhodl o triumfu Wilkes-Barre/Scranton Penguins na ledě Hershey Bears, rezervního týmu Washingtonu, 2:1.

Simonův vítězný gól

 
Článek

Wilkes-Barre od konce druhé třetiny prohrával, v polovině třetího dějství ale dokázal srovnat a zápas dospěl do prodloužení. V jeho druhé minutě byl Simon při brejkové situaci zahákován a sudí nařídili trestné střílení.

Účastník loňského mistrovství světa se v něm rozjel proti krajanovi v brance Hershey Vítku Vaněčkovi, puk si stáhl na bekhend a poslal ho přesně nad Vaněčkův beton. Dvaadvacetiletý Čech se tak stal prvním hráčem Wilkes-Barre od března 2014, který při trestném střílení uspěl.

Simon ve čtyřech zápasech nové sezóny AHL zaznamenal dva góly a dál čeká na povolání do NHL. V ní si za Pittsburgh v minulé sezóně zahrál tři duely a připsal si v nich jednu asistenci.

Reklama

Související témata: