Hlavní obsah

Po Zbyňkovi Michálkovi hrozí farma i jeho bratrovi! Toronto už o českého útočníka nestojí

Torornto
Aktualizováno

Čeští bratři spolu hráli v září na Světovém poháru a nyní i v NHL sdílejí stejný osud. Toronto zařadilo útočníka Milana Michálka na listinu volných hráčů, a jestli si ho ve lhůtě 24 hodin nevyžádá některý z klubů NHL, poputuje do farmářského týmu Marlies. V AHL může 31letý reprezentant v roli soupeře potkat o dva roky staršího bratra Zbyňka, který podobnou cestu absolvoval už před začátkem sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Michálek na srazu hokejové reprezentace.

Článek

Milan Michálek přišel do Toronta letos v únoru z Ottawy, kde strávil téměř sedm let. Zatím nastoupil ve všech pěti zápasech nového ročníku NHL a připsal si jeden gól. Maple Leafs se zatím ale vůbec nedaří, vyhrálo pouze jednou, a tak přišel razantnější zásah do sestavy, jenž učinil z Michálka při jeho čtrnácté zámořské sezóně v Torontu už nechtěného hráče.

Toronto si naopak z listiny volných hráčů stáhlo útočníka Colorada Bena Smithe, jemuž musel uvolnit místo právě Michálek.

Milan Michálek v NHL nasbíral včetně play off 813 zápasů. Bronzovému medailistovi ze světových šampionátů v letech 2011 a 2012 běží poslední rok z tříleté smlouvy, jež mu v této sezóně zaručuje čtyři milióny dolarů.

Podobně je na tom nyní obránce Zbyněk Michálek, kterému kontrakt letos zajišťuje příjem 3,2 mil. dolarů. Po přípravném kempu se neprosadil do sestavy Coyotes, a tak z Arizony putoval na farmu v Tucsonu. Tam zatím odehrál dva zápasy, aniž by se prosadil v kanadském bodování.

Reklama

Související témata: