Hlavní obsah

Brankář, jehož žena onemocněla rakovinou, dostal od Ottawy volno

Ottawa

Hokejistům Ottawy bude chybět brankářská opora Craig Anderson, který dostal od vedení klubu volno, aby mohl být s nemocnou manželkou. Jeho ženě Nicholle lékaři nedávno diagnostikovali rakovinu, nyní prochází dalšími vyšetřeními a čeká ji léčba. Kdy se Anderson k týmu opět připojí, není jasné.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Gólman Ottawy Craig Anderson zasahuje během utkání v Edmontonu.

Článek

Pětatřicetiletý americký gólman vyrazil za manželkou již v minulém týdnu poté, co se dozvěděla od lékařů o své nemoci. Ještě předtím stihl vychytat Ottawě výhru 3:0 nad Vancouverem. Koncem týdne se k mužstvu opět přidal a další skvělý výkon předvedl v zápase proti Edmontonu, v němž zastavil při vítězství 2:0 všech 37 střel.

V pondělí byl vyhlášen hlavní hvězdou týdne NHL. V sedmi zápasech této sezóny v brance Senators nasbíral šest vítězství, více výher má na kontě jen edmontonský brankář Cam Talbot (7).

Andersona by měl nahradit Mike Condon, kterého kanadský klub získal ve středu z Pittsburghu výměnou za volbu v pátém kole draftu v příštím roce. Condon debutoval v NHL před rokem v 25 letech v dresu Montrealu právě proti Ottawě. Za Canadiens odchytal 55 zápasů.

Do Pittsburghu se dostal před třemi týdny, když ho Montreal umístil na listinu volných hráčů. V brance Penguins se objevil pouze na závěrečnou třetinu zápasu s Nashvillem, v němž pochytal všech sedm střel.

Reklama

Související témata: