Hlavní obsah

Jágr jako magnet. Čtyři sekundy a paráda skončila gólem

Praha

Pomalejší? Možná. Má to ale stále v sobě. Cit, zkušenosti, předvídavost, přehled. Jaromír Jágr v letošní sezóně nezáří. Jedenáct zápasů a pět bodů za jeden gól a čtyři asistence. V klubovém bodování Floridy mu patří pátá pozice. V posledním utkání proti New Jersey Devils si připsal asistenci, ale výstavní. On hrál, ostatní postavil do role statistů. Radoval se čtyřiačtyřicetiletý rodák z Kladna.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Floridy Jaromír Jágr v utkání s New Jersey Devils.

Článek

Florida porazila New Jersey 4:3 v prodloužení. Jágr, který si připsal asistenci, nastoupil v jubilejním 1640. utkání v soutěži a v historických tabulkách se v odehraných zápasech posunul na šesté místo před Davea Andreychuka.

Jágr nabral rychlost na modré čáře, z levé strany mu přišel puk. Stačilo pár sekund, diváci tleskali a Florida vedla 3:1. Projel kolem mantinelu, stáhl si puk, prokličkoval mezi dvěma protihráči. Další tři jen přihlíželi a nezabránili přihrávce.

Celou dobu měl na ledě připravenou hokejku Vincent Trocheck, který se nemýlil. Moc práce neměl. Všichni sledovali Jágra jako magnet, ten místo střely zvolil přihrávku. Od převzetí puku do gólu uběhly čtyři sekundy.

„To je prostě Jaromír Jágr, stále to má v sobě," děkoval po zápase třiadvacetiletý Američan, který vstřelil také rozdílový gól v prodloužení.

Reklama

Související témata: