Hlavní obsah

Florida povolala z farmy českého obránce Kindla

Český hokejový obránce Jakub Kindl byl po měsíci stráveném na farmě ve Springfieldu povolán do prvního týmu Floridy. Devětadvacetiletý odchovanec Šumperku zamířil do AHL na začátku října poté, co jej Panthers nabídli na listinu volných hráčů a nevybral si jej jiný klub NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Kindl.

Článek

Kindl za Thunderbirds sehrál v AHL devět zápasů a připsal si tři body za gól a dvě asistence. V této sezóně NHL by v dresu Floridy mohl poprvé nastoupit už v dnešním utkání proti Tampě Bay.

Panthers získali Kindla letos na konci února z Detroitu za výběr v šestém kole draftu v roce 2017. V minulé sezóně za Floridu sehrál 19 utkání v základní části a připsal si dvě asistence. V play off nastoupil k jedinému z šesti zápasů neúspěšné série prvního kola s New York Islanders.

Kindl, jemuž vstoupil jeho čtyřletý kontrakt do posledního roku platnosti, má v této sezóně plat rovné tři milióny dolarů. Tento příjem měl zaručený i při působení v AHL.

Na kontě v NHL má bývalý hráč Detroitu celkem 292 zápasů a 70 bodů za 16 branek a 54 asistencí. Ve 20 duelech play off zaznamenal Kindl gól a čtyři přihrávky. Red Wings si jej vybrali v roce 2005 v prvním kole draftu na 19. pozici.

Reklama

Související témata: