Hlavní obsah

New Jersey se musí obejít bez Halla, Detroitu schází zraněný Helm

Hokejisté New Jersey se musejí obejít tři až čtyři týdny bez útočníka Taylora Halla, který se ve středu podrobil artroskopické operaci utrženého menisku v levém koleně. Pětadvacetiletý Hall v pondělí s Devils ještě trénoval, ale do úterního utkání na ledě Dallasu nenastoupil a odletěl zpátky do New Jersey na vyšetření magnetickou rezonancí. Nucenou pauzu má s vykloubeným ramenem i forvard Detroitu Darren Helm.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Křídelní útočník Taylor Hall z New Jersey před brankářem Floridy Jamesem Reimerem.

Článek

Kanaďan Hall, jehož New Jersey získalo na konci června z Edmontonu, je s 12 body nejproduktivnějším hráčem a s pět brankami i nejlepším střelcem Devils. Jednička draftu NHL z roku 2010 má na kontě v NHL celkem 395 zápasů a 340 bodů za 137 gólů a 203 asistencí.

Vedle mistra světa z loňska z Prahy i z letoška z Moskvy postrádá New Jersey i dalšího ofenzivního tahouna Michaela Cammalleriho, který z osobních důvodů vynechal poslední tři zápasy a zatím není jasné, kdy se k týmu opět připojí.

Helm si v souboji vykloubil rameno

Devětadvacetiletý Kanaďan Helm se zranil v úterním utkání s Tampou Bay po souboji s obráncem Nikitou Nestěrovem a Detroitu bude chybět nejméně šest týdnů.

Helm si v této sezóně připsal v 17 zápasech sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Celkem má na kontě v NHL 460 utkání a 169 bodů za 76 gólů a 93 přihrávek. V 82 duelech play off vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 zaznamenal 21 bodů za 11 gólů a 10 asistencí.

Detroit už má na marodce s pochroumaným kolenem Andrease Athanasioua, který bude chybět ještě týden či dva, a s kyčlí je mimo hru další útočník Thomas Vanek. Ten by se mohl vrátit do hry v nedělním utkání proti Calgary.

Reklama