Hlavní obsah

New Jersey se musí obejít bez Halla, Detroitu schází zraněný Helm

Newark/Detroit

Hokejisté New Jersey se musejí obejít tři až čtyři týdny bez útočníka Taylora Halla, který se ve středu podrobil artroskopické operaci utrženého menisku v levém koleně. Pětadvacetiletý Hall v pondělí s Devils ještě trénoval, ale do úterního utkání na ledě Dallasu nenastoupil a odletěl zpátky do New Jersey na vyšetření magnetickou rezonancí. Nucenou pauzu má s vykloubeným ramenem i forvard Detroitu Darren Helm.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Křídelní útočník Taylor Hall z New Jersey před brankářem Floridy Jamesem Reimerem.

Článek

Kanaďan Hall, jehož New Jersey získalo na konci června z Edmontonu, je s 12 body nejproduktivnějším hráčem a s pět brankami i nejlepším střelcem Devils. Jednička draftu NHL z roku 2010 má na kontě v NHL celkem 395 zápasů a 340 bodů za 137 gólů a 203 asistencí.

Vedle mistra světa z loňska z Prahy i z letoška z Moskvy postrádá New Jersey i dalšího ofenzivního tahouna Michaela Cammalleriho, který z osobních důvodů vynechal poslední tři zápasy a zatím není jasné, kdy se k týmu opět připojí.

Helm si v souboji vykloubil rameno

Devětadvacetiletý Kanaďan Helm se zranil v úterním utkání s Tampou Bay po souboji s obráncem Nikitou Nestěrovem a Detroitu bude chybět nejméně šest týdnů.

Helm si v této sezóně připsal v 17 zápasech sedm bodů za čtyři branky a tři asistence. Celkem má na kontě v NHL 460 utkání a 169 bodů za 76 gólů a 93 přihrávek. V 82 duelech play off vítěz Stanleyova poháru z roku 2008 zaznamenal 21 bodů za 11 gólů a 10 asistencí.

Detroit už má na marodce s pochroumaným kolenem Andrease Athanasioua, který bude chybět ještě týden či dva, a s kyčlí je mimo hru další útočník Thomas Vanek. Ten by se mohl vrátit do hry v nedělním utkání proti Calgary.

Reklama