Hlavní obsah

Hudlerova nemoc je záhada, lékaři si marně lámou hlavu. Potvrdí se nové podezření?

Dallas/Praha

Když s ním Dallas v létě podepisoval roční smlouvu, sliboval si od toho, že v Jiřím Hudlerovi našel křídlo do první či druhé útočné formace, které pozvedne ofenzivní schopnosti mančaftu. Jenže dvaatřicetiletý olomoucký rodák za více než měsíc od začátku nové sezóny prakticky neměl šanci své kvality naplno ukázat. Kvůli záhadné nemoci, které ani lékaři zatím nedokázali přijít na kloub.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Jiří Hudler v dresu Dallasu v utkání NHL proti Coloradu.

Článek

Hudler na začátku nového ročníku odehrál zápasy proti Anaheimu a Coloradu, v nichž nebodoval, pak jej ale klub umístil na listinu zraněných hráčů. Důvod? Nastupující viróza, během pár dní by měl být v pořádku a zpátky na ledě, uklidňovali zástupci Stars fanoušky.

Jenže pauza se protáhla na dva týdny, až na přelomu října a listopadu se Hudler vrátil do zápasového zatížení. Ovšem po soubojích s Minnesotou a Columbusem už byl vítěz Stanley Cupu s Detroitem z roku 2008 zase na marodce.

Všem začínalo být jasné, že o pouhou virózu nepůjde. Hudler pociťoval stejné příznaky choroby jako o dva týdny předtím.

A doteď se nepřišlo na to, co přesně ho vlastně trápí. „Jeho nemoc je naprostou záhadou. Netrénuje s námi, nebruslí, pořád se se necítí dobře," přiznal na začátku tohoto týdne kouč Dallasu Lindy Ruff.

Jiří Hudler v sezóně 2016/17
Zápasy4
Góly0
Asistence0
Plus/minus- 3

„Absolvoval velké množství nejrůznějších testů a další ještě budou následovat, abychom přišli na to, co mu vlastně je," pokračoval Ruff.

„Jirka už opravdu podstoupil řadu vyšetření, ta ale nic neukázala. Teď čekáme na výsledky dalších laboratorních testů, brzy bychom snad měli být moudřejší," řekl Sport.cz hráčův český zástupce Pavel Maršoun.

Podle nejnovějších informací by Hudler mohl trpět lymskou boreliózou, kterou na člověka přenáší kousnutím infikované klíště. „Jirka už je každopádně špatný z toho, že pořád neví, co mu vlastně je," dodává Maršoun.

Reklama

Související témata: