Hlavní obsah

Ukončil gólový půst, ale o zraněného parťáka má obavu. Potřebujeme ho, tvrdí Jágr

Ottawa

Nezažil nejpovedenější vstup do sezóny, třináct zápasů v řadě neskóroval, v sobotním duelu NHL na ledě Ottawy ale znovu ukázal svoji velikost. Český hokejový útočník Jaromír Jágr gólem a dvěma asistencemi pomohl výraznou měrou Floridě k výhře 4:1.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr slaví se spoluhráčem Aleksandrem Barkovem gól proti Ottawě.

Článek

Hvězdný křídelník se trefil již po 25 vteřinách hry, kdy bekhendem s pomocí Brassardovy teče dopravil puk za Andersonova záda. Druhá Jágrova trefa v sezóně Senátory zaskočila. Navíc ve 13. minutě přidali hosté druhý gól. Kladenský odchovanec rozjel útočnou akci, kterou dotáhl do úspěšného konce Jokinen.

Senátoři byli sice v zápase aktivnějším mužstvem, jenže dlouho nedokázali vyzrát na brankáře Roberta Luonga. Kanadský gólman zlikvidoval 39 střel. Zaskočil ho pouze Pageau z ostrého úhlu, jenže v té době vedli Panteři už 3:0! Však byl zkušený brankář právem vyhlášen první hvězdou střetnutí.

"Vyhráli jsme 4:1, ale měli jsme štěstí. Luongo chytil nejméně tři čtyři tutové góly. Je potřeba mu poděkovat," ocenil Jágr výkon sedmatřicetiletého brankáře.

Česká "68" zažila v probíhající sezóně jeden z nejlepších večerů, v produktivitě zámořské soutěže si polepšila na 9 bodů (2+7). "Někdy se věci nevyvíjejí, jak by si člověk představoval. Je to těžké, zvlášť, když jste starý. Dáváte do toho veškeré úsilí a výsledky nepřicházejí. Ale i když je spousta pochybovačů, musíte si zacpat uši a dál si věřit," řekl Jágr.

Bude Barkov v pořádku?

Čtyřiačtyřicetiletého útočníka výhra v hale Canadian Tire Centre potěšila, starosti mu však přidělal spoluhráč z elitní formace Aleksander Barkov. Finský centr totiž po druhé třetině ze zápasu kvůli zranění odstoupil. "Je pro nás velice důležitý, potřebujeme ho. Snad bude v pořádku," doufá Jágr.

Floridě by se v případě Barkovovy dlouhodobější absence rozpadla úderná první řada. Krátce před začátkem nového ročníku si totiž Jonathan Huberdeau poranil kotník a minimálně do konce kalendářního roku bude na ledě chybět.

Pro Panthers by se jednalo o další citelnou ztrátu, vždyť v základní části NHL si lajna Huberdeau, Barkov, Jágr dohromady připsala 184 kanadských bodů a hlavně jejich zásluhou se Panteři poprvé od roku 2012 dostali do play off.

Reklama

Související témata: