Hlavní obsah

Jak tento gól můžete uznat? divil se brankář. Kašeho parádu v NHL zastínil sporný moment

Anaheim/Praha

Bylo to strhující drama, které dlouhou dobu nemělo konce. Úterní utkání zámořské NHL mezi hokejisty Anaheimu a NY Islanders musely rozhodnout samostatné nájezdy, konkrétně až jejich čtrnáctá série. Napínavou podívanou, ke které přispěl i český útočník Kačerů Ondřej Kaše, však poznamenal kontroverzní moment z dvanácté série...

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Sporný moment. Obránce Islanders Thomas Hickey překonává v nájezdech gólmana Anaheimu Jonathana Berniera. Sudí jeho gól uznali.

Článek

Za Ostrovany se v té době rozjížděl ke svému pokusu sedmadvacetiletý kanadský obránce Thomas Hickey a věděl, že pakliže proti gólmanovi Jonathanu Bernierovi neuspěje, jeho tým prohraje.

Hickey si před brankou stáhl kotouč na bekhend a následně ho poslal pod Bernierův beton. Sudí gól uznali, jenže gólman Ducks začal protestovat. Byl si jistý, že gólu bylo dosaženo v rozporu s pravidly, neboť Hickey tlačil hokejkou na jeho beton a hlavně proto skončil puk v brance.

„Myslím, že to bylo zcela evidentní. Udělal jsem zákrok, moje brusle směřovala přesně k tyčce, jak jsem chtěl, a on mě postrčil," rozčiloval se Bernier po zápase.

Rozhodčí nakonec přemluvil, aby šli přezkoumat situaci k videu, po jeho zhlédnutí ale nedošlo ke změně verdiktu. „Gól platí," oznámili arbitři.

„Měl jsem za to, že nemůžete dosáhnout gólu, když zatlačíte gólmanův beton s pukem pod ním za brankovou čáru," podivoval se kouč Anaheimu Randy Carlyle. Jeho svěřenci nakonec padli, ve čtrnácté sérii totiž rozhodl o triumfu Ostrovanů obránce Nick Leddy.

Anaheimu tak nebyl nic platný ani perfektní bekhendový blafák Ondřeje Kašeho z osmé série. Bývalý útočník Chomutova ve svém čtvrtém zápase v NHL hýřil aktivitou, během utkání dokonce dvakrát nastřelil tyčku, premiérového zásahu v soutěži se ale nedočkal. Těšit ho však může, že byl za svůj výkon vyhlášen třetí hvězdou duelu.

Uznali rozhodčí správně jako gól nájezd Thomase Hickeyho?
Ano
14,3 %
Ne
85,7 %
Celkem hlasovalo 5425 čtenářů.

Reklama

Související témata: