Hlavní obsah

Jágr má nového trenéra, Floridu povede generální manažer

Sunrise
Aktualizováno

Hokejisty Floridy Panthers, za které nastupují také dva čeští hráči Jaromír Jágr a Jakub Kindl, povede do konce sezóny dosavadní generální manažer Panterů Tom Rowe. Šedesátiletý Rowe, který zůstává i v roli generálního manažera týmu, nahradil odvolaného Gerarda Gallanta.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Hokejisté Floridy Jaromír Jágr (vlevo) a Aleksander Barkov mají nového trenéra.

Článek

Rowe v minulosti působil jako hlavní trenér také v Kontinentální lize, kde vedl Jaroslavl v první sezóně po letecké katastrofě v roce 2011. V nedávné minulosti trénoval v nižší zámořské soutěži AHL celky Portlandu a San Antonia. V letech 2008 až 2011 působil jako asistent trenéra v Carolině.

Florida v nedělním zápase právě v Carolině ztratila dvoubrankový náskok, prohrála 2:3 a vedení Panthers se jako první tým v soutěži rozhodl ke změně na trenérské pozici. S Gallantem skončil také jeho asistent Mike Kelly.

Rowe by měl vést tým minimálně do konce probíhající sezóny. „Jsme přesvědčeni, že proto, abychom podruhé v řadě hráli na jižní Floridě play off a bojovali o Stanley Cup, musíme ihned změnit vedení týmu," oznámil majitel týmu Vincent Viola.

„Chci se soustředit na náš speciální tým a na to, jako i v této sezóně zachránit play off," prohlásil po svém jmenování bývalý hokejista Rowe, který v NHL odehrál v dresech Detroitu, Washingtonu či Hartfordu 357 zápasů.

Florida vyhrála v sezóně jedenáct z dvaadvaceti zápasů a ve Východní konferenci jí patří desátá příčka. Na poslední postupové místo, které zatím drží New Jersey, ztrácí Panteři dva body.

Reklama

Související témata: