Hlavní obsah

Dva tanečky na ledě a gól. Obránce si v NHL zahrál na útočníka

Na obránce ukázal hodně umu a drzosti. Jamie Oleksiak z Dallasu zažil v NHL povedený zápas proti St. Louis. Okolo dvou hráčů doslova „protančil“. Šlo o sólové představení, během něhož ostatní jen přihlíželi. Navíc svůj ofenzivní výlet zakončil gólem. K tomu přidal i zásah v šedesáté minutě a utkání šlo do prodloužení, tam už ale Stars padly a prohrály 3:4, St. Louis vyhrálo doma desátý zápas v řadě.

Foto: Profimedia.cz

Jamie Oleksiak se raduje se spoluhráčem z gólu po své povedené akci. Domácí fanušci St. Louis pro takovou radost velke pochopení neměli.

Článek

Třiadvacetiletý Oleksiak nepatří mezi nadprůměrně bodující beky. Do posledního utkání měl v této sezóně na kontě jen dva body. Proti St. Louis ale přišla změna.

Ve 37. minutě získal puk na vlastní modré čáře, kotouč prohnal mezi vlastníma nohama a zbavil se prvního soka. Podobnou záležitost předvedl i s dalším hráčem, jemuž poslal puk zase mezi jeho vlastní brusle a vzápětí se ocitl před brankou soupeře. Třetí hráč St. Louis proti němu šel rovnou na kolena. Oleksiak ale nečekal, vypálil a slavil. Právě se zrodila nejpovedenější akce zápasu.

„Je vždy příjemné přispět. Získali jsme jeden bod, to je pro nás dobré. Myslím, že to byl opravdu pro všechny těžce získaný bod, jsem rád, že jsem k němu pomohl," citoval server nhl.com obránce Stars, který se stal druhou hvězdou zápasu.

Reklama

Související témata: