Hlavní obsah

Jágr byl neskutečný, žasl nový kouč Floridy. Vítězný gól mu ale ukradl brankář

Chicago

Jeho debut na lavičce Floridy sice neskončil vítězstvím, ale přesto byl nový kouč Panthers Tom Rowe s výkonem i získaným bodem za porážku v Chicagu 1:2 po samostatných nájezdech spokojený. Nadšený byl zejména z českého veterána a jediného střelce týmu hostů Jaromíra Jágra.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Kladenský rodák ukončil čekání na gól Panterů na začátku třetí třetiny, kdy se v přesilovce prosadil dorážkou z levého okraje brankoviště.

„Jágr byl fakt neskutečný. V téhle hale na vás vletí ve velké rychlosti, ale Jags si s tím poradil neuvěřitelně. Vypomáhal přitom i v defenzivě. Je velká radost mít hráče, jako je on, se statusem budoucího člena Síně slávy," těšilo Rowea.

Český veterán měl navíc 38 sekund před koncem na hokejce vítězný gól, jenže výtečný gólman Crawford jeho pokus vykryl. I tak už se v historické tabulce produktivity přiblížil druhému místu Marka Messiera na rozdíl pouhých sedmi bodů.

Hůře se pod novým koučem uvedl český zadák Jakub Kindl, po jehož chybě vstřelil úvodní gól utkání z brejku Richard Pánik.

Rowe si nicméně pochvaloval výkon celého mužstva. „Vybojovali jsme bod a podle mě jsme si zasloužili mít dva. Nakonec to ale nedopadlo v náš prospěch. Podle mě se však ukázalo, že máme na čem stavět," těšilo nástupce odvolaného Gerarda Gallanta.

Alespoň navenek nepanikaří ani ze ztráty střelecké formy mladé pušky Aleksandera Barkova, jenž se netrefil už ve 21. zápase ze hry v řadě. Tentokrát se neprosadil ani v rozhodujícím rozstřelu. „Co mě na něm imponuje, je fakt, že je na lavičce klidný jak okurka. Hráči jako on tahle trápení prolomí. A až se to stane, bude to velké," byl si jistý kouč.

Reklama

Související témata: