Hlavní obsah

Plekancův spoluhráč dostal amok. Řádil na trestné a nevychladl ani cestou do šatny

Anaheim

Když přesně dvě minuty před koncem základní hrací doby snížil na 1:2, dal útočník Montrealu Andrew Shaw svým spoluhráčům naději, že by na ledě Anaheimu přeci jen mohli bodovat. Jenže byl to právě pětadvacetiletý Kanaďan, který se pak v čase 59:32 nechal vyloučit, a Canadiens už na vyrovnání nedosáhli. A Shaw svůj trest jen těžko rozdýchával.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Nasupený Andrew Shaw v hádce s rozhodčími.

Článek

Za žádnou cenu se spoluhráč Tomáše Plekance nechtěl se svým dvouminutovým trestem smířit. Byl přesvědčený, že Samiho Vatanena nezahákoval, takže za katr jít nemá. Jenže hlavní rozhodčí byli neoblomní a Shawa na trestnou poslali.

Dvojnásobného vítěze Stanleyova poháru s Chicagem pak na trestné lavici chytil amok. V návalu vzteku nejprve o plexisklo zlomil čepel hokejky, aby pak pahýl přes koleno ještě přepůlil.

Za svůj výstup byl Shaw „odměněn" trestem do konce utkání a při odchodu do kabiny ještě stačil praštit do stojanu na náhradní hokejky svých spoluhráčů...

Jen šest sekund po trestu pro Shawa byl vyloučen i Antoine Vermette z Anaheimu, a tak se pokračovalo ve hře čtyři na čtyři. Montreal sice ještě odvolal gólmana Price, vyrovnání se ale ani při power play nedočkal.

Reklama

Související témata: