Hlavní obsah

Neuvěřitelné! jásal český mladík po první trefě v NHL. Patří tu k nejlepším, smekla legenda Anaheimu

Vancouver/Praha

Dvakrát jeho střelu zastavila tyčka, proti New Yorku Islanders sice skóroval v samostatných nájezdech, na první gól ve slavné NHL si však mladíček Ondřej Kaše musel počkat až do čtvrtečního večera. Ve svém osmém startu v NHL slavil premiérovou trefu, která v souboji v Rogers Areně byla nakonec i vítězná. Český útočník pomohl Anaheimu k triumfu nad domácím Vancouverem 3:1 a chvála na jeho adresu se po zápase jen hrnula.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Útočník Anaheimu Ducks Ondřej Kaše (uprostřed) přijímá gratulace od Ryana Getzlafa (vlevo) a Nicka Ritchieho po premiérové trefě v NHL ve Vancouveru.

Článek
Fotogalerie

Kašeho velká chvilka přišla ve čtvrtek na ledě Canucks v čase 34:35. V té době drželi Kačeři ve Vancouveru těsný náskok 1:0 a krátce před tím úspěšně odolali dvojnásobné přesilovce soupeře.

Kadaňský rodák dostal ve 35. minutě krásnou přihrávku od kapitána Ducks Getzlafa, puk za Millerova záda sice nedopravil, jenže kotouč se k němu bleskově vrátil a talent českého hokeje to poté provedl chytře. Zpoza klece poslal kotouč bekhendem před branku a ten s pomocí teče obránců Nikity Tryjamkina a Erika Gudbransona skončil v síti.

"Je to neuvěřitelné," komentoval Kaše svoji premiérovou trefu v zámořské soutěži. "Getzlaf mi předložil nádherný pas. Bylo to trochu štěstí," pokračoval nadšeně jednadvacetiletý hráč, kterého Ducks draftovali před dvěma lety v sedmém kole jako celkově 205. v pořadí.

Kašeho gól vyloudil úsměv i u samotného Getzlafa. "Kdykoliv vidíte nějakého kluka, jak vstřelí svůj první gól, je to vždy vzrušující. Od té doby, co přišel sem do prvního týmu, patří k našim nejlepším hráčům," doplnila legenda Ducks.

Talentovaný Kaše se pomalu a jistě zabydluje v sestavě Ducks, přestože začátek sezóny strávil na farmě v San Diegu. Teď to však vypadá, že se zpět do AHL jen tak nevrátí. V kalifornském klubu na něj pějí ódy zleva zprava.

"Je vždy skvělé vidět, že máte takového mladého kluka, který v hledáčku skautů nebyl příliš vysoko," libuje si trenér mužstva Randy Carlyle, jenž zároveň připomněl, že Kaše zmeškal letní přípravný kemp kvůli zranění. "A pak přišel a hrál v každém zápase dobře," dodal s potěšením.

Reklama

Související témata: