Hlavní obsah

Bolest a bezesné noci jsou pryč. Hvězda Plamenů se vrátila na led ve velkém stylu!

Praha

Zlomený malíček před třemi týdny a konec zápasů. Hokejista Johnny Gaudreau z Calgary si v NHL vybral na deset duelů nedobrovolnou pauzu. Čekání ale skončilo! A šlo opravdu o povedený návrat. Proti Anaheimu skočil na první střídání, poprvé se dotkl puku, vystřelil a byl z toho gól. Z utkání přitom uplynulo jen 129 sekund.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Gaudreau slaví, návrat na led se mu vydařil.

Článek

„Jsem nadšený, že jsem se vrátil. Je to úžasné. Je skvělé být zpět v šatně, skočit zpět na led s kluky. Je těžké být od nich pryč, ale myslím, že jsme při rehabilitaci odvedli dobrou práci," citoval útočníka Calgary Flames server calgarysun.com.

Po chirurgickém zákroku mu hrozilo až šest týdnů mimo led. Mohl se vrátit až po Vánocích, ale dárek přišel o tři týdny dříve.

„Bylo to bolestivé. Zlomený prst a v něm šrouby, bylo tam několik bezesných nocí, ale pracoval opravdu tvrdě," nechal se slyšet trenér Glen Gulutzan.

Před návratem jemu a okolí dělala problém jediná věc, a to speciálně vypolstrovaná rukavice. Ukázalo se, že úplně zbytečně. Gaudreau se vrátil, a to je hlavní věc. Vystřelil z kruhu švihem, nešlo o nic pekelného, ale puk si našel místo a překonal brankáře Anaheimu Johathana Berniera.

Gaudreau si v zápase navíc připsal i asistenci u třetí branky a byl vyhlášen první hvězdou utkání. Jeho návrat tak dostal zlatou tečku.

Reklama