Hlavní obsah

Hvězdou týdne v NHL je po čtyřech výhrách gólman Mason

New York

Hlavní hvězdou týdne v hokejové NHL byl vyhlášen brankář Steve Mason, který vychytal Philadelphii ve čtyřech zápasech čtyři vítězství. Za ním skončili v anketě útočník St. Louis Vladimir Tarasenko a další gólman Martin Jones ze San Jose.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Hokejisté Philadelphia Flyers Steve Mason (35),Chris VandeVelde (76) a Jakub Voráček (93)slaví výhru nad Bostonem.

Článek

Mason si hned v prvním utkání uplynulého týdne pořádně zachytal, když v duelu s Bostonem zneškodnil 45 střel a také osm z devíti pokusů v rozstřelu. Jeho tým vyhrál 3:2 po samostatných nájezdech. V další zápasech porazila Philadelphia hokejisty Ottawy, Chicaga a Nashvillu. Mason během této série inkasoval v průměru 1,71 gólu na zápas a měl úspěšnost zákroků 94,5 procenta. Čtyřmi výhrami v řadě se přiblížil na jediný zápas nejdelší vítězné sérii v kariéře v NHL.

Tarasenko dal ve třech zápasech čtyři branky včetně dvou vítězných. Při výhře nad Tampou 5:4 zaznamenal třetí hattrick v NHL. Navíc v tomto zápase přidal jednu asistenci a čtyřmi body si vyrovnal životní maximum.

Jones pomohl San Jose ke třem výhrám ve třech zápasech, v nichž měl průměr 1,01 inkasovaného gólu a úspěšnost 96,2 procenta.

Reklama

Související témata: