Hlavní obsah

Pastrňák zařadil nejvyšší rychlost a kvalitu. Vstřelí 50 gólů?

Praha

Na ledě je drzý a šikovný. Jeho sebevědomí pomalu šplhá výše a výše stejně jako jeho gólové zářezy v NHL v této sezóně. David Pastrňák prostě jede a těží z toho Boston. Naposledy český útočník vstřelil dva góly Floridě, z jeho hokejky byl i ten poslední a rozhodující v prodloužení na 4:3. Najel si z druhé vlny, ukázal šikovné ruce a mohl slavit.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Roberto Luongo (1) z Floridy zachraňuje před Davidem Pastrňákem (88) z Bostonu.

Článek

Jaromír Jágr s číslem 68 na dresu si připsal jednu trefu, Pastrňák s číslem 88 dvě a už dosáhl na patnáct gólů v jedenadvaceti zápasech v této sezóně NHL. Patří mu třetí místo mezi střelci. Druhý je Patrik Laine (16), první Sidney Crosby (17).

Pokud český reprezentant pojede v tomto kvapíku, může překonat magických padesát gólů za sezónu. V týmovém bodování má druhý nejlepší střelec za ním jen sedm tref. „On je pro nás důležitý, opět si našel místo. Jeho zakončení, ruce, sebedůvěra, nechtěl bych být brankářem," vysekl Pastrňákovi poklonu spoluhráč David Backes.

Jágr - čtyřiačtyřicet let, dva zápasy předtím nebodoval.

Pastrňák - dvacet let a třetí zápas v řadě bodoval (2+2).

Forvard Floridy zakončil parádní kombinaci, útočník Bostonu pak nejdříve dokázal ustát pozici před brankovištěm a přihrávku zpoza branky uklidil za záda brankáře. Podruhé se nemýlil v prodloužení. Byli jsme svědky předávání českého hokejového žezla v NHL?

„Už přichází do toho svého, o tom není pochyb. Má nejvyšší důvěru, a to oprávněně. Rozhodně si myslím, že on je náš nejlepší útočník od začátku roku. Je krásné vidět, jak roste a na jaké je právě teď cestě," řekl o Pastrňákovi Claude Julien, trenér Bruins.

Reklama

Související témata: