Hlavní obsah

Kuriózní a nekompromisní gól. Vycházející hvězda NHL si spletla branku

Praha

Střílí góly z každé pozice. Bohužel. To si mohl říci Patrik Laine z Winnipegu. V tabulce střelců NHL mu patří třetí místo. V 32 zápasech dal 17 gólů. Na osmnáctiletého útočníka skvělá bilance, jenže naposledy si popletl branky. Odražený puk a reflex střelce udělal své. Přesná trefa do vlastní branky, radovali se hráči z Edmontonu. Gól, který rozhodl zápas, soupeř vyhrál 3:2

Foto: Profimedia.cz

Ani Patrika Laineho puk pokaždé neposlechne. Jeho vlastní gól proti Edmontomu toho byl důkazem.

Článek

„Snažil jsem se hned zbavit puku, byl jsem ve špatné pozici, byl to nešťastný gól," popsal mladý Fin svoji minelu pro server nhl.com.

Mark Letestu vystřelil, puk vyrazil brankář Connor Hellebuyck před sebe a hned další palba, na kterou už gólman nestačil zareagovat, nečekal ji, překonal ho spoluhráč. Vteřina překvapení, Laine se vrátil na střídačku a nebylo mu do řeči. Vstřelil gól, který mu do statistik nebude připsán.

„Je mu osmnáct let, cítí se hrozně. Takové věci se stávají, špatný odraz, také se mi to stalo. Udělal pro nás letos hodně práce, nerad vidím člověka se takhle po zápase trápit," řekl k nešťastnému okamžiku kapitán týmu Blake Wheeler.

Laine vstřelil v probíhající sezóně sedmnáct branek. Předním je už jen David Pastrňák s osmnácti góly a Sidney Crosby s dvaceti trefami.

Reklama

Související témata: