Hlavní obsah

Philadelphia - Nashville 1:2 SNVoráček bodoval, ale v nájezdech selhal. Kaše pomohl výhře, Mrázek se zápasu nedočkal

Nejproduktivnější český hokejista v NHL Jakub Voráček si připsal bod za asistenci při porážce své Philadelphie od Nashvillu 1:2 po samostatných nájezdech. Sám přitom svůj pokus v rozstřelu neproměnil. Gólovou přihrávku si zaznamenal také mladý forvard Anaheimu Ondřej Kaše, jenž přispěl k vítězství nad Torontoem 3:2. V pondělí se svého utkání nedočkal gólman Detroitu Petr Mrázek, protože duel v Carolině byl kvůli poruše chladícího zařízení v hale odložen.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček v penaltovém rozstřelu proti brankáři Nashvillu Rinnemu.

Článek

Voráček si udržel průměr bod na zápas. Do statistik se zapsal v 11. minutě, když se zapojil do akce, po níž Andrew MacDonald tvrdou ranou otevřel skóre zápasu s Nashvillem.

Gólman Pekka Rinne už ale žádnou jinou z 31 střel Flyers za svá záda nepustil. Ve třetí třetině navíc srovnal Švéd Filip Forsberg a zápas nakonec rozhodovaly až nájezdy. V nich se prosadil jen Ryan Ellis v dresu Predátorů.

Porážku mohl v poslední sérii ještě odvrátit Voráček. Rinneho si svým blafákem položil, jenže místo zakončení do odkryté brány ztratil kontrolu nad pukem a svůj pokus vyslal jen do boční konstrukce.

„Při tom posledním nájezdu jsem měl fakt velké štěstí. Přelstil mě. Udělal ze mě sněhuláka, ale naštěstí nedal puk do brány... Chtěl bych říct, že jsem to chytil, ale myslím, že to šlo do boku brány," přiznal gólman Rinne. Nashville zvítězil po nájezdech vůbec poprvé v sezóně.

Svoji šikovnost a rostoucí sebevědomí v nejlepší lize světa znovu prokázal jedenadvacetiletý Ondřej Kaše během duelu v Torontu. Za nerozhodného stavu na začátku druhé třetiny výborně napadal rozehrávku domácích. Vybojoval puk, jeho bekhendovou střelu sice brankář Frederik Andersen vyrazil, ale kadaňský rodák ještě stihl přihrát Nicku Ritchiemu, který poslal Ducks do vedení.

Ve třetí třetině sice srovnal Nazem Kadri, jenže obránce Cam Fowler následně vystřelil v přesilovce hostům výhru. Kouč Anaheimu Randy Carlyle se tak hned při svém prvním návratu do Toronta radoval z vítězství.

Fanoušci v Carolině se zápasu s Detroitem nedočkali. Dvě hodiny se čekalo, zda se technikům v PNC Areně podaří odstranit závadu na chladícím systému. Ledovou plochu se ale nepodařilo dát do pořádku a utkání tak muselo být odloženo na zatím neurčený termín.

Philadelphia - Nashville 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 11. MacDonald (Voráček) - 52. Forsberg, rozh. nájezd Ellis. Střely na branku: 32:31. Diváci: 19 660. Hvězdy zápasu: 1. Ellis, 2. Rinne (oba Nashville), 3. Mason (Philadelphia).
Arizona - Calgary 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Branky: 6. Dvorak, 50. White - 29. Backlund, 41. Brouwer, 53. Versteeg, 60. Brodie. Střely na branku: 27:28. Diváci: 12 192. Hvězdy zápasu: 1. Elliott (Calgary), 2. Dvorak (Arizona), 3. Backlund (Calgary).
St. Louis - Edmonton 2:3 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 5. Brodziak, 13. Tarasenko - 12. Pitlick, 46. Maroon, 63. Nugent-Hopkins. Střely na branku: 27:35. Diváci: 19 357. Hvězdy zápasu: 1. Nugent-Hopkins, 2. Draisaitl (oba Edmonton), 3. Brodziak (St. Louis).
Toronto - Anaheim 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky: 28. Matthews, 52. Kadri - 39. Getzlaf, 42. Ritchie (Kaše), 54. Fowler. Střely na branku: 35:28. Diváci: 18 861. Hvězdy zápasu: 1. Fowler, 2. Gibson (oba Anaheim), 3. Matthews (Toronto).
Utkání Carolina - Detroit bylo odloženo.

Reklama