Hlavní obsah

Takhle pálí Jágr! Puk vyměnil za medicinbal a radí, jak vytočit sousedy

Praha

Za necelé dva měsíce oslaví už pětačtyřicáté narozeniny, přesto hokejový útočník Jaromír Jágr nepřestává ve svých individuálních trénincích vymýšlet novinky, ze kterých by pak mohl těžit v zápasech. Jednu takovou teď ukázal i na videu, které zveřejnil na svém facebookovém profilu. Jde zároveň o radu ostatním hokejistům, jimž nabízí recept na zlepšení střelby.

Jaromír Jágr radí, jak trénovat střelbu

 
Článek

V probíhající sezóně vstřelil český forvard Floridy ve 33 zápasech NHL jen šest branek a možná i proto dumá nad tím, jak střeleckou potenci zvýšit. V tělocvičně na sebe navlékl zátěžovou vestu, závaží si připnul i na kotníky. Tradiční puk však vyměnil za medicinbal, který takřka minutu a půl v kuse pálil hokejkou na zeď.

„Jde o to, že na trénincích není moc času ani prostoru trénovat střelbu. Když to zjednoduším, během tréninku vystřelí jeden hráč maximálně dvacetkrát, a protože je na tréninku okolo dvacet hráčů a jen dva brankáři, tak mají ohromnou výhodu. Mají průměrně desetkrát více zásahů než hráč střel. A to je také jeden z důvodů, proč je nesmírně těžké jim vstřelit gól," vysvětluje Jágr.

„Myslím, že nám hráčům tohle cvičeni pomůže. Co je potřeba? Nemusíš vlastnit zimní stadión ani mít obrovskou zahradu s hokejovou brankou. Stačí 1,5 až tříkilový medicinbal a zeď. Nejlepší sousedova," píše dobře naložený Jágr a připojuje několik smajlíků.

Pomůže novinka sesadit Howea?

„Já taky začal před dvěma dny. Máme ještě 50 zápasů, tak uvidím, jestli mi to pomůže. Když ne, tak tento příspěvek smažu po sezóně. Tak ať to střílí!" přeje Jágr všem svým fanouškům, ale i hráčům.

Třeba právě tato novinka pomůže kladenskému odchovanci znovu přepisovat historické tabulky NHL, tak jako se mu to podařilo v úterý, kdy se po třech asistencích proti Buffalu vyrovnal v tabulce bodování druhému Marku Messierovi. Mezi střelci nahání druhého Gordieho Howea, Mr. Hockey vstřelil během své kariéry v NHL 801 gólů, česká legenda na něj ze třetí příčky ztrácí šestačtyřicet zásahů.

Reklama