Hlavní obsah

Jarda je na úrovni Gretzkého, tvrdí Šlégr

Na jedné straně ofenzívní génius a hračička, na druhé neúnavný dříč a respektovaný lídr. Co spojuje dva legendární hráče Jaromíra Jágra a Marka Messiera, kteří jsou v této chvíli společně na druhém místě historických tabulek NHL? „Hlavně láska a oddanost k hokeji,“ říká bývalý obránce Jiří Šlégr.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr ani ve 44 letech nepřestává oslňovat svým hokejovým uměním.

Článek

Společně s Jágrem jsou jedinými dvěma českými členy prestižního Triple Gold Clubu hráčů, kteří získali Stanley Cup, titul mistra světa i primát olympijského šampióna. Při společném angažmá v Pittsburghu se z nich navíc stali výborní kamarádi.

„Proti Messierovi měl úplně jiný styl hry, ale pro mě je Jarda už dlouho na prvním místě, dokonce na úrovni Gretzkého, i když ho nedožene. To není o bodech, ale o tom, kolik sezón dokázal hrát na nejvyšší úrovni, a pořád to dokazuje," myslí si Šlégr. „Jarda to zvládal, i když měl tříletou pauzu v NHL. Vrátil se na vynikající úrovni a pořád byl platným hráčem ve všech klubech."

Šlégr: Takový hráč už se u nás nenarodí!

I bývalého osobního kouče Mariana Jelínka někdejší svěřenec stále ohromuje: „Když se vracel před pěti lety do zámoří, tak jsem věděl, že tam rozhodně nebude hrát druhé třetí housle. Bylo by úplně galaktické, kdyby v té rychlosti a tvrdosti současné NHL vydržel do té proklamované padesátky. Hrozně bych mu to přál. Subjektivně si ale myslím, že ještě jednu sezónu za mořem zvládne. Pořád je to buldok, predátor," říká Jelínek.

Pro bývalé souputníky na ledě zůstane Jágr napořád jediným svého druhu. „Takový hráč už se prostě u nás nenarodí," tvrdí Šlégr. „Já si navíc myslím, že Jardu už v bodech taky nikdo nepřekoná. S tím, jakým směrem se momentálně NHL vyvíjí, tak hráči asi nebudou mít tak dlouhou životnost, jakou má Jarda. Osamostatní se na druhém místě a zůstane tam navždy," prohlásil podle ČTK generální manažer české reprezentace a Jágrův bývalý spoluhráč z New York Rangers Martin Ručinský.

„Jarda je prostě parádní hokejista, ale taky člověk, kolem kterého chcete být co nejvíc. Nevím, jestli ho lidi, kteří ho neznají, tak vnímají, ale je s ním opravdu strašná sranda. Těch historek je strašně moc," pousmál se Ručinský.

Reklama