Hlavní obsah

Jágr se vrátil, ale Rangers nedali ani gól

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers prohráli proti New Jersey i třetí utkání prvního kola play-off Stanley Cupu a jsou tak jen kousek od vyřazení. V noci na čtvrtek podlehli i s Jaromírem Jágrem v sestavě Devils 0:3. Velkou zásluhu na výhře hostí měl další český útočník Patrik Eliáš, který na první vítěznou branku přihrál a druhou zařídil sám. Čtvrté utkání se hraje v sobotu.

Článek

Hráčům New Jersey stačila jen minuta a osm vteřin, aby poprvé rozesmutnili zaplněnou Madison Square Garden. Eliáš ujel po pravé straně, naservíroval puk doleva na Langenbrunnera a ten hned první střelou v zápase rozesmutnil Lundqvista v brance Rangers.

O osm minut později už hosté vedli 2:0. Tentokrát střílel z levé strany Langenbrunner a Eliáš nadvakrát dorážel. Poslední branka zápasu pak padla ve 23. minutě, kdy Zach Parise lehce tečoval nahození Gionty od pravého mantinelu. New Jersey vyhráli už čtrnácté utkání v řadě.

Rangers včetně navrátilců Jágra a Martina Ručinského vyslali na brankáře Devils Martina Brodeura  celkem 25 střel, ale bez úspěchu.  Největší možnost ke skórování měl ve druhé třetině Petr Sýkora, ale před odkrytou brankou  trefil pouze tyč. Stejně jako v předchozím utkání.  Brodeur vychytal už jednadvacáté utkání bez branky v play-off a chybí mu už pouze dvě nuly aby vyrovnal historický rekord Patricka Roye.

Jediná střela Jágra

Jágr se vrátil do sestavy Rangers, i přesto, že bojoval s bolestmi ramene. "To je play-off. Pokud mohu hrát, tak prostě hraju," řekl po zápase hráč, který strávil na ledě celkem něco přes sedmnáct minut a připsal si jedinou střelu na branku. "Vím, že můj výkon nebyl dobrý. Ale zkoušel jsem vydat ze sebe to nejlepší," dodal.

Pomalu začíná být jasné, že pro Rangers končí sezóna. Jen dva týmy dokázaly v historii NHL zvrátit nepříznivý stav 0:3 v sérii play-off. A New Jersey navíc nikdy neztratili sérii, ve které vedli alespoň 2:0 na zápasy. Poprvé tak mohou ze vzájemných soubojů s Rangers ve vyřazovací části vyjít vítězně.

Dallas dělilo od první výhry 57 vteřin

Jediný krůček k postupu do dalšího kola už stačí také hokejistům Colorada. Po dvou výhrách na ledě Dallasu dokázali stejného soupeře porazit i doma, tentokrát 4:3 v prodloužení. Rozhodl Alex Tanguay, jenž po minutě a devíti vteřinách prodloužení dorazil puk za záda brankáře Dallasu Martyho Turca.

Hosty přitom dělilo od první výhry v sérii pouze 57 vteřin. Přesně tolik zbývalo do konce zápasu za stavu 3:2 pro Dallas. Jenže pak potrestal vyloučení Morrowa Andrew Brunette a poslal zápas do prodloužení. "Byl to vyrovnaný zápas a vítězství má velkou cenu. Není snadné vyhrávat 3:0 na zápasy nad týmem, jako je Dallas," řek po utkání útočník Colorada Joe Sakic.

Východní konference:
New York Rangers - New Jersey 0:3 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky: 2. Langenbrunner (Eliáš), 10. Eliáš, 23. Parise. Zásahy brankářů: Lundqvist 20/3 - Brodeur 25.
Stav série: 0:3.
Montreal - Carolina 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 10. Zedník - 52. Brind'Amour, 64. Staal. Zásahy brankářů: Huet 36/2 - Ward 28/1.
Stav série: 2:1.
Philadelphia - Buffalo 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Branky: 27. a 33. Forsberg, 7. Savage, 60. Gagne - 3. Kotalík, 45. Connolly. Zásahy brankářů: Esche 28/2 - Miller 26/3.
Stav série: 1:2.
Západní konference:
Colorado - Dallas 4:3 v prodl. (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky: 19. a 62. Tanguay (na první Hejduk), 6. Sakic, 60. Brunette - 11. Barnes, 29. Klemm, 40. Zubov. Zásahy brankářů: Theodore 22/3 - Turco 29/4.
Stav série: 3:0.

Reklama