Hlavní obsah

Čekají kritiku. Češi si na MS sami zavírají dveře k úspěchu

Montreal/Praha

Podle výsledků to jde s hokejovou dvacítkou na mistrovství světa v Kanadě z kopce. Jednička za výhru nad úřadujícími šampióny z Finska, trojka za porážku v prodloužení se Švýcarskem. Plusem bylo vyrovnání pár sekund před koncem třetí třetiny. A čtyřka za porážku s Dánskem. Češi dvakrát vedli, ale padli opět v nastaveném čase. Pozice před čtvrfinále se zkomplikovala, ale postup mezi osmičku už reprezentaci nikdo vzít nemůže.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Dánský útočník Mathias From slaví vítězný gól proti Česku.

Článek

„Škoda, že jsme přestali hrát s pukem. Báli jsme se něco udělat. Ne, že by nás Dánové přehrávali, ale vždycky ujeli a měli z toho nějaké šance. Konkrétně druhá třetina byla hrozná. Sice jsme pak dali gól, ale jinak jsme si tam nic nevytvářeli. Úplně jsme ustoupili od naší hry, kterou jsme předváděli předtím," citoval útočníka Martina Nečase server hokej.cz.

Další milník pro hokejové Dánsko. Nikdy neporazili Finy na šampionátu, letos se jim to podařilo, vyzráli i na Čechy. „Je to neuvěřitelné. Jsme malá země, takže to je úžasný, ale víme, že se musíme držet nohama na zemi," řekl pro iihf.com spokojený Joachim Blichfeld. „V posledních dvou třetinách jsme nehráli stejný hokej jako v první," přidal se naopak zklamaný český kapitán Filip Hronek.

Mohl dávat ze střídačky pokyny, ale na ledě bylo nakonec vše jinak. Trenér Jakub Petr má zápas od zápasu horší náladu. Proti Švýcarům Češi skórovali sedmnáct sekund před třetí sirénou a srovnali na 3:3. V první minutě prodloužení ale hned inkasovali. Nad Dány dvakrát vedli, ale konec třetí části a opět začátek prodloužení nezvládli a byla tu další rána do vazu.

Tabulka skupiny A
1.Švédsko3300013:49
2.Česko310207:85
3.Dánsko311017:105
4.Švýcarsko201016:72
5.Finsko300034:80

„Bohužel, podobně jako v předchozím utkání došlo hned na začátku nastavení k individuální chybě. S kritikou počítáme, jsme na ni připraveni. Dány bychom porážet měli. Ale chtěl bych zdůraznit, že podcenění z naší strany tam nebylo ani náhodou," upozornil Petr.

V sobotu od 19 hodin SEČ se český výběr postaví Švédsku, které ve skupině A ještě neprohrálo. Nyní mají Češi stejně bodů jako Dánové, pět. Ti hrají se Švýcarskem, které má o zápas méně. Na druhém až čtvrtém místě se může situace ještě hodně zamotat.

"Uvidíme, jak bude vypadat další vývoj ve skupině. Musíme se připravit na Švédy a ten zápas zvládnout. Další zápasy nás pochopitelně zajímat budou, ale my se musíme hlavně soustředit sami na sebe," dodal Petr.

Porazí čeští hokejisté na MS hráčů do 20 let tým Švédska?
Ano
22,5 %
Ne
77,5 %
Celkem hlasovalo 10739 čtenářů.

Reklama

Související témata: