Hlavní obsah

Florida přišla o svého Crosbyho, Jágrova kumpána. Takového hráče nenahradíte, smutní kouč

Florida/Praha

V honbě za posunem na postupové pozice zajišťující play off NHL potřebují každý bodík, ty jim ale teď protékají mezi prsty. Vždyť všechny čtyři poslední zápasy, které skončily po šedesáti minutách nerozhodným stavem, následně hokejisté Floridy ztratili v prodloužení či nájezdech a kýženého bodíku navíc se nedočkali. Mnohem víc ale Pantery zasáhla ztráta útočníka Aleksandra Barkova. Jejich klíčový hráč bude dva až tři týdny mimo hru.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Floridy Aleksander Barkov.

Článek

Se sedmadvaceti kanadskými body nejproduktivnějšího hráče Floridy trefil ve druhé třetině středečního utkání s Torontem pukem spoluhráč Keith Yandle. Barkov okamžitě zamířil na střídačku, do hry se pak sice ještě vrátil, po deseti vteřinách ale musel odejít do šatny.

Kouč Panthers Tom Rowe po utkání bližší podrobnosti o stavu jednadvacetiletého Fina neměl. O den později po další prohrané bitvě s Montrealem sice nespecifikoval, co přesně Barkova trápí, musel ale přiznat, že dva až tři týdny nebude k dispozici.

„Barkova nenahradíte, protože je to vynikající hráč. Ale máme další kluky, kteří teď dostanou více prostoru. To platí o MacKenziem, Bjugstadovi nebo Malginovi," vypočítával Rowe.

Zranění kosí klíčové hráče Floridy

Jakoby už tak nebyla Florida v této sezóně zraněními těžce zkoušena. Vše začalo už před startem NHL, kdy Jonathan Huberdeau, který si v minulém ročníku tak náramně sedl s Barkovem a Jaromírem Jágrem, musel podstoupit operaci achilovky a vrátit by se měl až v polovině února. V současné chvíli jsou Jágr s Vincentem Trocheckem jedinými dvěma hráči z nejproduktivnější sedmičky Panterů, kteří v průběhu sezóny neutrpěli vážnější újmu na zdraví.

Do toho teď rána s Barkovem... „Aleksander je lepidlem našeho týmu, a když je teď mimo sestavu, jde o ohromnou ztrátu. Přijít o něj je něco, jako kdyby Pittsburgh ztratil Crosbyho," smutní Trocheck.

„Kdyby hrál kdekoliv jinde, třeba v Torontu nebo jakémkoli jiném městě, kde je hokej ústředním bodem pozornosti, mluvilo by se o něm ještě víc," soudí Trocheck.

Florida proto před soubojem s Montrealem povolala z farmy forvarda Michaela Sgarbossu, který si tak za ní odbyl debut. Místo Barkova se do útočné formace k Jágrovi se Sethem Griffithem posunul Nick Bjugstad, nově složená řada se ale neprosadila a Florida nakonec prohrála 2:3 po prodloužení.

Z posledních třinácti zápasů vyhrála jen tři a v tabulce Východní konference ztrácí na postupové příčky už čtyři body. Je jisté, že bez Barkova bude stahování manka podstatně složitější...

Reklama

Související témata: