Hlavní obsah

Ještě tři zářezy a Sedlák by dohnal Jágra

Praha

Větší rozdíl mezi dvěma hráči NHL si sotva lze představit, ale přesto může mladík Lukáš Sedlák dohnat kmeta Jaromíra Jágra už na začátku své kariéry. Pokud hokejisté Columbusu vyhrají následující tři duely, srovnají historický rekord Pittsburghu, který zvítězil v roce 1993 sedmnáctkrát po sobě a v jehož útoku tehdy vynikala česká legenda.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Lukáš Sedlák (vpravo) v souboji s Ryanem Nugentem-Hopkinsem z Edmontonu.

Článek

Blue Jackets podlehli 26. listopadu na nájezdy Floridě, od té doby nemilosrdně kosí soupeře a teď už trůní na čele NHL. Sebevědomí by v Ohiu mohli nosit v nůších. Bylo to znát i ve čtvrtek ve Winnipegu, kde ligoví lídři prohrávali, ale pak si připsali 14. čárku v řadě.

„Šlapou všechny lajny," říká Brandon Saad, jeden z pěti hráčů Columbusu, kteří se drží v nejlepší čtyřicítce bodování. Sedlák se trefil potřetí v sezóně a alespoň vévodí českým nováčkům (3+6).

Blue Jackets za svůj vzestup vděčí muži, který byl po SP tvrdě kritizován. Američané v Torontu vyhořeli, ale na klubové střídačce je bouřlivák John Tortorella úspěšný. „Během sezóny se s ním nedá mluvit. Nasadí svůj přísný výraz, který sundá až v létě," tvrdí jeho bývalý svěřenec Václav Prospal.

Tortorella udělal z Blue Jackets tým, který dá v průměru nejvíc branek na zápas, zatímco hlavně díky ruskému gólmanovi Bobrovskému inkasuje nejméně gólů.

Letošní poslední duel hraje s Minnesotou, která vyhrála už dvanáctkrát. Jedna velkolepá série tak na Silvestra určitě skončí.

Podaří se hokejistům Columbusu vyrovnat rekord Pittsburghu ze sezóny 1992/1993?
Ano
33,8 %
Ne
66,2 %
Celkem hlasovalo 8111 čtenářů.

Reklama