Hlavní obsah

Jágr má konkurenci, snajpr srovnal jeho rekord v NHL. Stane se Rus výjimkou?

Praha

Lednové dny roku 2017 si bude Alexander Ovečkin patrně déle pamatovat. V úterý ve Verzion Center rozhodl o výhře Washingtonu nad Torontem 6:5 v prodloužení. Do statistik NHL si připsal devatenáctý gól v nastavení a vyrovnal historické maximum Jaromíra Jágra. „Byl to skvělý zápas, legrační utkání,“ okomentoval duel s jedenácti góly ruský útočník, kterému chybí jen pět zářezů do 1000 bodů v nejslavnější hokejové lize světa.

Foto: Amber Searls, Reuters

Opět rozhodl. Alexander Ovekčin vstřelil gól v prodloužení, Washington vyhrál nad Torontem 6:5. Šlo o devatenáctý gól v nastavení a Rus vyrovnal rekord Jaromíra Jágra.

Článek

Jedenáct gólů, zábava pro fanoušky, útočníky, vrásky pro obránce a brankáře. „Každý zápas má jiný příběh. Někdy pro výhru musíte dát šest gólů, jindy stačí jeden," řekl pro nhl.com Justin Williams, útočník Capitals, který si připsal v utkání tři body.

Jako poslední střelec se zapsal do historie tohoto souboje Ovečkin, který od roku 2005 v NHL dokazuje, že má instinkt střeleckého zabijáka. Ovečkin a góly, to je spojení, které funguje. V posledních třech sezónách nasázel vždy přes padesát branek v základní části. Letos jich už vstřelil 18 a je v nejlepší desítce. Proti Torontu si jedenatřicetiletý Rus připsal po 22 sekundách prodloužení devatenáctou vítěznou trefu, touto střelou srovnal krok s Jágrem.

Ovečkin odehrál v NHL 876 zápasů, vstřelil 543 gólů a připsal si 452 asistencí, celkem má 995 bodů a jen pět bodů mu chybí do magické tisícovky. Pokud Ovečkin bude ještě pár let hrát, bude šplhat historickou tabulkou kanadského bodování NHL. A stane se patrně výjimkou.

V současné nejlepší dvacítce historického bodování za 100 let ligy není nikdo, kdo by měl více za gólů za kariéru než asistencí. Prvním může být útočník Washingtonu, kterému zápasy s hodně góly vyhovují.

Reklama

Související témata: