Hlavní obsah

Pohádka v NHL pokračuje i s českou stopou. O rekord se rve také bažant Sedlák

Praha

Jedna výhra dělí hokejisty Columbusu, aby se ještě výrazněji zapsali do historie NHL. V úterý porazili Edmonton 3:1 a dosáhli na šestnáctou výhru v řadě. Nyní jim chybí jeden úspěch, aby vyrovnali rekord, který drží Pittsburgh od sezóny 1992/1993. „Jsem na tým pyšný, zaslouží si to. Jsem opravdu šťastný, jak zvládl poslední tři zápasy a všechny řeči a vše okolo. Tohle je dobrý test,“ citoval server nhl.com trenéra Johna Tortorellu.

Foto: Anne-marie Sorvin, Reuters

Obránce Columbusu Seth Jones se raduje z výhry. Už 16 zápasů stejné pocity všech hráčů.

Článek

Pod jeho vedením může Columbus vyrovnat rekord výher v řadě ve čtvrtek, kdy hraje ve Washingtonu. Tučňáci se zastavili před čtyřiadvaceti lety na kótě sedmnáct.

Modrokabátníci v této sezóně zatím překonali patnáctizápasovou sérii Islanders z ročníku 1981/1982 a stejně dlouho trvající úspěšné tažení Pittsburghu z ročníku 2012/2013. „Je to docela v pohodě, když na to myslíte. Teď se budeme soustředit na získání dvou bodů," má jasný cíl útočník Cam Atkinson.

Na současné pohádce má podíl i český útočník Lukáš Sedlák, který si připsal 9 bodů ve 34 zápasech. Při své premiérové sezóně v NHL může být součástí jednoho z největších zážitků v nejsledovanější hokejové lize světa. Navíc míří také k bojům o play-off, což se třeba v Columbusu nepovedlo Davidu Výbornému, který zde odehrál sedm sezón.

Pokud Columbus porazí Washington, vyrovná sérii, aby došlo k překonání rekordní šňůry, musel by ještě v sobotu zdolat New York Rangers. A to před vlastními fanoušky, takže ideální scénář pro oslavu. „Máme silnou vůli, cítíme, že můžeme skórovat," řekl kouč.

Start vítězné série se datuje k 29. listopadu a výhře nad Tampou. S každým přibývajícím úspěchem se navyšuje tlak na mužstvo, které nahání rekord NHL.

Sedmadvacetiletý Cam Atkinson, nejproduktivnější hráč týmu - 36 zápasů a 38 bodů (18+20). Na jednom hráči ale tým nestojí, další tři mají okolo jednoho bodu na zápas. Celá čtyřka je v první pětadvacítce bodování. K tomu připočítejte formu ruského brankáře, tím je Sergej Bobrovskij - 32 odchytaných duelů a 25 výher. Druhý je ve výhrách Devan Dubnyk z Minnesoty, který má ale o šest vítězství méně. Díky šestnáctizápasové sérii má také Columbus nejvíce výher v sezóně, a to 27 z 36 soubojů.

Klub je v NHL od sezóny 2000/2001, nikdy takový průběh základní části nezažil. Za patnáct sezón se dostal jen dvakrát do bojů o Stanley Cup a pokaždé skončil v prvním kole. Bude tento rok jiný?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.