Hlavní obsah

Voráček se vrátil do Top 10, Kaše zářil. Fanoušky v NHL nadchla fotbalová lahůdka

Praha

Už mu to zase pálí. Jakub Voráček je zpátky v elitní desítce kanadského bodování NHL. Po vánočním bodovém půstu vstřelil ve středu dva góly a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Philadelphia přesto prohrála s NY Rangers 2:5. Fanoušci už pomalu mysleli na odchod domů, když se v posledních čtrnácti minutách dočkali gólové nadílky, padlo šest branek, dvě z hole českého útočníka.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Ondřej Kaše překonal brankáře Petra Mrázka. Povedená akce Anaheimu, po které Detroit prohrál 0:2.

Článek

„Víme, že musíme najít způsob, jak vyhrát některé zápasy tady (doma), protože nechceme opět nahánět play off. Pokud ztratíte hodně energie v březnu, dubnu a koncem února, abyste se dostali do play off, tak vám to hodně vezme. Měli jsme dobrých deset utkání, ale to je minulost. Musíme se soustředit na zápasy před námi," řekl pro nhl.com Voráček, který je nyní desátý v tabulce produktivity probíhajícího ročníku zámořské soutěže.

Ve 40 zápasech vstřelil 13 gólů a dosáhl na 24 asistencí. Potvrdil tak pozici nejproduktivnějšího Čecha v této sezóně zámořské ligy. Druhý David Pastrňák z Bostonu má o 11 bodů méně.

I když Voráček vstřelil dva góly, proti Rangers měl při první trefě štěstí v přesilové hře, kdy si puk nešťastně srazil do vlastní branky obránce McDonagh.

Ryšavý křídelník byl z porážky zklamaný stejně jako hvězdný Claude Giroux. „Je to frustrující, nemyslím si, že jsme hráli tak špatný hokej," řekl kapitán Flyers.

V cestě za body jim ve středu stál hlavně brankář Henrik Lunqvist, který si připsal třicet zákroků. „Cítil jsem se dobře," usmál se gólman. „Je to náš nejlepší hráč," přidal se trenér Rangers Alain Vigneault.

Kaše dokončil fotbalovou akci

Hodně povedený večer prožil v NHL Ondřej Kaše z Anaheimu. Po konci zápasu odcházel do šatny jako vítěz, Detroit prohrál 0:2. Jedenadvacetiletý útočník byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

U prvního gólu si připsal asistenci a druhý sám vstřelil. A ten diváky pobavil. Prudká střela Bieksy, Vermette si následně zahrál na fotbalistu, bruslí přeposlal puk na Kašeho, ten si zpracoval kotouč před gólmanem Petrem Mrázkem a šikovný forvard si s nabídkou už poradil.

Reklama