Hlavní obsah

Mrázek jako terč na střelnici. Rána do hlavy a šel do kolen

Praha

Otevřená dálnice a souboj dvou v NHL. Kdo s koho. V brance Detroitu Petr Mrázek, na druhé straně Ryan Hartman. Útočník Chicaga nic nevymýšlel, ze čtyř metrů napřáhl a poslal českého gólmana na kolena. Rána jako z děla, která se zastavila o Mrázkovu masku. Okamžité přerušení hry, následně výměna helmy. To hlavní ale gólman Detroitu zvládl, nedostal gól, přesto po prodloužení slavilo Chicago 4:3.

Foto: Profimedia.cz

Brankář nikdy neví, kam hráč vystřelí, někdy trefí i jeho masku. Petr Mrázek z Detroitu tento pocit poznal naposledy proti Chicagu, když se do rány opřel Ryan Hartman.

Článek

Špatná rozehrávka v obranném pásmu, poté dva bránící hráči Detroitu otevřeli prostor, "výhodou" tohoto rozhodnutí bylo, že Mrázek viděl, nikdo mu neclonil. Z toho všeho těžil Hartman, který si ze čtyř metrů udělal z protivníka terč, trefil se.

Čtyřiadvacetiletý Mrázek v této sezóně NHL odchytal 24 utkání, průměr gólů na zápas se mu vyšplhal nad tři góly, úspěšnost zákroků má těsně pod 90 procenty. Zatím neprožívá ideální ročník. Rodák z Ostravy chytá pátou sezónu v NHL, zatím mu statistky ukazují nejhorší čísla.

Český gólman nedostává tolik prostoru, který by si představoval. Detroit má odehráno 41 utkání, Mrázek je na čísle 24. Do sezóny šel jako čísla jedna. I když byla mimo dvojka Jimmy Howard (17 zápasů, 1,96 gólu na duel), dostal se do branky také Jared Coreau (6 utkání, 3,14 gólu na zápas), což není pro psychiku ohlášené jedničky nejlepší. Polovinu sezóny zatím Mrázek proseděl na střídačce.

Do tohoto ročníku zatím zasáhlo 77 gólmanů, Mrázek je s průměrným počtem obdržených branek - 3,14 - na 60. pozici. Podobné umístění mu patří i v úspěšnosti zákroků.

Reklama