Hlavní obsah

Příběh z NHL: 10 let hrál za Colorado, den po přestupu mu dal gól

Colorado

Cody McLeod prožívá poslední dny opravdu neobvyklým způsobem. V pátek byl po 10 sezónách vyměněn z Colorada do Nashvillu. O den později jej čekalo utkání na ledě jeho bývalého zaměstnavatele.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Cody McLeod oslavuje gól se svými novými spoluhráči.

Článek
Fotogalerie

A tak ani neletěl do Nashvillu, ale počkal na své nové parťáky v Coloradu. Ti kvůli problémům s letadlem dorazili na místo až dvě hodiny před úvodním vhazováním.

Zprvu se lépe dařilo Lavinám, které Po Beucheminově ráně od modré vedly začátkem prostřední dvacetiminutovky 2:0. Tou dobou byl McLeod čerstvě usazen na trestné lavici, kde odpykával pětiminutový trest za rvačku se svým nedávným spoluhráčem Jaromem Iginlou.

Krátce po návratu do hry přišla chvíle dvaatřicetiletého tvrďáka. Harry Zolnierczyk projel s kotoučem podél levého mantinelu, poté přihrál před bránu a McLeod zblízka překonal Semjona Varlamova.

Nový útočník Predátorů se trefil teprve podruhé v sezóně, ale zato jeho trefa vzbudila velký rozruch. Nashville navíc později přidal další dvě branky a zvítězil 3:2.

Kouč Peter Laviolette měl z vystoupení svého nového svěřence velkou radost. Právě McLeod podle něj nastartoval cestu za vítězstvím.

„Je prostě tvrdě pracující kluk, který vráží do soupeřů, pere se a jde až do brány," uvedl trenér. „Vždy je těžké, když přijdete do nového týmu a jiného prostředí. Jsem za něho moc rád, že odehrál tak velký zápas," dodal Laviolette.

Reklama

Související témata: