Hlavní obsah

Gólový koncert v NHL ohromil. Rekord přesto zůstal neohrožen

Praha

Gólová přetahovaná, která musela fanoušky v NHL pobavit. Pittsburgh porazil Washington 8:7 v prodloužení. Poražený tým vedl 3:0, ve druhé třetině padlo devět gólů, hattrick Jevgenije Malkina. Vzrušení pro fanoušky, thriller pro trenéry. Patnáct gólů, velká ofenzivní průtrž, ale ne rekordní. Nejslavnější hokejová liga světa zaznamenala už i přes dvacet branek na utkání.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Jevgenij Malkin (71) z Pittsburghu se raduje z gólu do sítě Washingtonu.

Článek

„Nebyl to dobrý zápas, padlo patnáct branek. Hodně gólů, to je super, ale ta obrana. Líbilo se mi, že jsme se do zápasu dokázali dvakrát vrátit," okomentoval nevídaný průběh trenér Washingtonu Barry Trotz, který určitě neordinoval před zápasem taktiku, aby padlo tolik branek. Pro diváky ale určitě zajímavější než 1:0. A pro fanoušky se sport hraje, pokud oni byli spokojeni, je vše v pořádku.

„Možná to byl trochu zábavný zápas, legrace pro útočníky, ne však pro brankáře," přiznal po zápase pro reuters.com Malkin a pokračoval. „Dostat sedm gólů, to je hodně, musíme hrát stále pracovat a hrát lépe v obranném pásmu."

Po devíti zápasech skončila vítězná série Washingtonu. O triumfu Tučňáků rozhodl po 34 sekundách prodloužení svým druhým gólem v utkání Conor Sheary. Obávaný střelec Alexander Ovečkin se gólově neprosadil, nebyla mu zapsána žádná trefa. Přitom jeho teč ve druhé třetině otočila zápas z 0:3 na 3:4.

„Měli jsme docela dobrý náskok (3:0), potom to bylo divné," řekl také k utkání gólman Washingtonu Braden Holtby, který byl po pátém góle vystřídán náhradníkem Grubauerem.

Mezi rekordní zápisy v NHL patří zápas z roku 1920, když Montreal porazil Quebec 16:3. Jde o zápis, kdy jedno mužstvo vstřelilo tolik branek, nikdo nedal více. Nebyl to však nejproduktivnější souboj, ještě v té samé sezóně Montreal rozstřílel Toronto 14:7. V roce 1985 Edmonton vyrovnal tento stav, když udolal Chicago v 12:9.

Reklama