Hlavní obsah

Jágr nezklamal. Salutoval své nadšené partičce v Calgary

Praha

Situace se opakovala, našli se a pozdravili. Do Calgary přiletěla Florida s Jaromírem Jágrem. Za českým hráčem se vydala už populární partička, která občas na jeho zápas vyrazí. Naposledy se potkali v aréně Saddledome. Nejstarší hráč NHL Travelling Jagrs zasalutoval, tak jak už je zvykem. Radost, o tom jim šlo. Hosté prohráli 2:5, ale to této bandě nadšenců nevadí, oni fandí Jágrovi, výsledky týmů jsou až na druhém místě.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr v Calgary potkal svoji partičku fanoušku, nechybělo salutování.

Článek

„Přijdeme už na předzápasové rozbruslení, nikdy nevstáváme ze sedaček, dokud Jágr nevkročí na led," říká čtyřiatřicetiletý Chris Richter, jeden ze spoluzakladatelů netradičního fanklubu.

Tak se také stalo v Calgary. Jágr zahlédl své příznivce a pravačkou zasalutoval, více jak deset fanoušků v jeho dresech klubů, kde hrál, mu stejně odpověděli. Úsměvy na obou stranách, tato mise byla pro tentokrát splněna.

Za posledních pět let navštívila skupinka nadšenců z Calgary už šestnáct zápasů, v nichž nastoupil její oblíbenec. Kromě Calgary či Edmontonu si udělala výlet do Bostonu, Washingtonu, Philadelphie nebo na Floridu. Právě tam se naposledy s Jágrem po jednom ze zápasů potkali a prohodili s ním pár slov.

„Vždycky si nás všimne při rozbruslení. Nevím, co si o nás mohl myslet, když nás viděl poprvé. Ale ví, že jsme šťastní, že ho můžeme podporovat," dodává Richter.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.